Tarihin en büyük transferi her an bitebilir! Neymar, PSG ile anlaştı!

Tarihin en pahalı transferi olması beklenen Neymar-PSG sürecinde Brezilyalı yıldız ile Fransız kulübü anlaşmaya vardı.

Tarihin en büyük transferi her an bitebilir! Neymar, PSG ile anlaştı!
22 Temmuz 2017 - 18:25 - Güncelleme: 22 Temmuz 2017 - 19:05

Transferin sessiz ekibi PSG, Barcelona'nın yıldızı Neymar'ın transferini bitirmeye çok yakın. Katalan ekibine 222 milyon Euro'luk serbest kalma bedelini ödemeye hazır olan Fransızlar, Neymar ile de prensip anlaşmasına vardı. 

ABD'nin güçlü medya organlarından ESPN'in haberine göre son birkaç gündür Barcelona ile görüşmelerini sürdüren Neymar ve babasının Fransız ekibiyle prensip anlaşmasına vardığı iddia edildi. 


Ayrıca Goal.com'un haberine göre Neymar'a önerilen kontratın şartları da belli oldu. Brezilyalı yıldıza yıllık 30 milyon Euro ve 40 milyon Euro imza parasının yanı sıra bir otelin gelirinden hisse ve özel bir jet de verilecek. 


TARİHİN EN PAHALI İSMİ OLACAK

Barcelona ile yaptığı sözleşme gereği serbest kalma bedeli 222 milyon Euro olan Neymar için PSG bu bedeli ödeyerek oyuncuyu kadrosuna katacak. Bu işlemin resmileşmesi halinde ise tarihin en büyük transferi gerçekleşmiş olacak ve geçtiğimiz sezon Manchester United'ın Paul Pogba ile kırdığı rekor bir kez daha kırılacak. 


İŞTE TARİHİN EN PAHALI 10 TRANSFERİ LİSTESİ


OYUNCU SATMASI GEREKİYOR

UEFA'nın finansal fair play kuralları gereği oyuncu satmaması halinde 220 milyon Euro'dan fazla harcama yapmaması gereken PSG'nin Neymar'ı kadroya katabilmek için transfer listesine koyduğu oyuncuları satması gerekiyor. Bu bağlamda Fransızlar'ın Serge Aurier, Hatem Ben Arfa ve Grzegorz Krychowiak'ı satması bekleniyor. 

39 GOLE KATKI VERDİ

Sezona yaşadığı sakatlıkla başlamasına rağmen çabuk form tutan Neymar, Barcelona formasıyla çıktığı 45 maçta 20 gol atarken 19 da asist yaparak 39 gole katkı verdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum