12 Dev Adam Büyük Britanya'yı farklı geçti

A Milli Basketbol Takımımız Eurobasket'teki ikinci maçında grubun zayıf ekibi Büyük Britanya'yı 84-70 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı.

12 Dev Adam Büyük Britanya'yı farklı geçti
02 Eylül 2017 - 22:40 - Güncelleme: 03 Eylül 2017 - 10:13

Mücadeleye etkili başlayan takım Büyük Britanya oldu. Üst üste gelen üçlük atışlarıyla maça iyi başlayan takım Britanya olsa da Millilerimiz toparlanmasını bildi. İlk çeyreğin sonlarına doğru yaptığı agresif savunma ile rakibi hücum faule zorlayan millilerimiz, kazandığı topları sayıya çevirmesini bildi ve çeyreği 23-18 üstünlükle bitirdi.

İkinci çeyrekte oyuna ağırlığını koyan millilerimiz Cedi ve Furkan’ın oyuna koyduğu ekstra performansla farkı iyice açtı. Genç yıldızlarıyla sayı bulmakta zorlanmayan Millilerimiz soyunma odasına 49-36 önde gitti.

Millilerimiz üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikasında Melih Mahmutoğlu’nun önderliğinde sayı üretip farkı arttırsa da, Britanya bu çeyrekte etkili olmayı başardı. Andrew Lawrence ve Gabriel Olaseni ile etkili olmayı başaran Britanya çeyreği 3 sayı önde bitirse de son devreye 64-54 millilerimizin üstünlüğü ile gidildi.

SON BÖLÜMDE FARKI AÇTIK

Son periyotta Britanya farkı çift hanelilerden indirmeyi başardı. İlk beş dakikada bulduğu üçlüklerle farkı eritmeye başaran Britanya’yı Millilerimiz durdurmayı başardı. Semih Erden’in pota altı sayıları ve Melih Mahmutoğlu’nun dış şutlarıyla etkili olan millilerimiz skoru dengede tutmayı başarırken son iki dakikaya 9 sayı önde gitti. Kontrollü oyununu sürdüren Millilerimiz sahadan 84-70 galip ayrıldı.

Maçın yıldız ismi ise 24 sayı 6 asistlik performansıyla Melih Mahmutoğlu oldu. A Milli Takımımız’da Semih Erden 19 sayılık 5 ribauntluk bir performans sergilerken Cedi Osman ve Furkan Korkmaz 11’er sayı üretti.

Büyük Britanya’da ise Andrew Lawrence ve Gabriel Olaseni 15’er sayı üretti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum