Kartal hazır değil

Mill maç arasını değerlendirmek isteyen iki takımın mücadelesi Varela ve Fatih Aksoy'un golleriyle 1-1 berbere sonuçlandı.

Kartal hazır değil
02 Eylül 2017 - 21:02 - Güncelleme: 02 Eylül 2017 - 21:05

Milli maç arasını iyi değerlendirmek isteyen Beşiktaş hazırlık maçında Vodafone Park'ta Kayserispor’u konuk etti. Karşılaşmanın golleri maçın ilk yarısında geldi ve takımlar sahadan 1-1 beraberlik ile ayrıldı. Karşılaşmaya yeni transferler Jermain Lens ve Alvaro Negredo ilk 11’de başladı.

Kartal ilkyarıda genç yıldızıyla güldü

Teknik direktör Şenol Güneş, başlangıç diziliminde yeni transferleri Alvaro Negredo ve Jermain Lens’e görev verirken defans hattında ise genç yeteneklerine şans tanıdı. Siyah-Beyazlı ekip kanatlardan yapılan sık ataklar ve uzaktan çekilen şutlarla gol bulmaya çalışsada Kayseri Spor iyi bir kademe ve pres ile yapılan atakları savuşturmayı bildi. Karşılaşmanın ilk dakikaları Talisca’nın önderliğinde Beşiktaş’ın ataklarıyla sürdü ancak yakalanan gol pozisyonları değerlendiremedi. 21.dakikada Kayseri’nin Portekizli yıldızı Silvestre Varela sahne aldı ve takımını 1-0 öne geçiren gole imzasını attı. Bu dakikadan sonra uzaktan şutlarla etkili olmaya çalışan ev sahibinin golü dakikalar 38’i gösterirken genç yetenek Fatih Aksoy’dan geldi. Genç Fatih ceza sahasının dışından sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. İlk yarıda daha fazla gol sesi çıkmadı ve devreye 1-1’lik eşitlikle gidildi.

Vodafone Park'ta ikinci yarı suskun

Maçın ikinci yarısını başlatan düdüğün ardından skoru değiştirmek adına iki takımda istekli bir başlangıç yaptı. İkinci yarının başlarında Anderson Talisca’nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutlarla etkili olan Kartal, maçın bu dakikasından itibaren baskısını arttırıp gol bulmaya çalışsa da istediğini alamadı. Ceza sahası dışından çekilen isabetsiz şutlar ve etkisiz ortaları iyi savuşturan Kayserispor ise gol bulmak için çaba gösterse de aradığı golü bir türlü bulamadı. İkinci yarısı suskun geçen maçın skoru değişmedi ve takımlar sahadan 1-1 eşitlikle ayrıldı.

Genç Fatih umut verdi

Mücadelede takımının tek golünü kaydeden genç yetenek Fatih Aksoy taraftarlar tarafından büyük beğeni topladı. 19 yaşındaki defans oyuncusu oynadığı futbolu attığı güzel golle süsledi. Geçtiğimiz sezon teknik direktör Şenol Güneş’in resmi olarak yalnızca Türkiye Kupası grup maçlarında şans verdiği genç futbolcu, bu seferde hocasının verdiği kararı haksız çıkarmadı ve oynadığı futbol, attığı gol ile dikkatleri üzerine çekti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum