12 Dev Adam İspanya karşısında

Türkiye EuroBasket son 16 turu mücadelesinde bugün İspanya ile karşı karşıya gelecek.  Peki Türkiye-İspanya maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta? Detaylar haberimizde.

12 Dev Adam İspanya karşısında
10 Eylül 2017 - 13:50 - Güncelleme: 10 Eylül 2017 - 14:08

Türkiye EuroBasket son 16 turu mücadelesinde bugün İspanya ile karşı karşıya gelecek. 

EuroBasket D Grubu son müsabakasında Letonya'ya mağlup olarak gruptan 4. çıkan 12 Dev Adam son 16 turunda İspanya ile eşleşti. Ay-yıldızlı ekibimiz bugün güçlü rakibiyle çeyrek finale kalmak için ter dökecek. A Milli Takım D Grubu'nda 5 müsabakada 2 galibiyet alırken, İspanya ise C Grubu'nu namağlup lider bitirmişti

Türkiye-İspanya maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta?

10 Eylül Pazar günü Sinan Erdem Spor Salanu'nda oynanacak ve saat 18.45'de başlayacak mücadele NTVSPOR'dan canlı olarak yayınlanacak.

İspanya'yı en son 2011'de devirmiştik

Millilerimiz, şampiyonluğun favorileri arasında gösterilen İspanya ile daha önce 21 kez kozlarını paylaştı. Ay-yıldızlılar, İspanya ile yaptığı mücadelelerden 6’sından galip gelirken, 15’inde ise sahadan yenilgiyle ayrıldı. 12 Dev adamımız, İspanya ile Avrupa Şampiyonası’nda daha önce 6 kez karşılaştı. Milliler, rakibiyle daha önce bu kulvarda yaptığı maçların 4’ünü kazanırken, 2’sini kazanamadı.

5 maçta 2 galibiyet

EuroBasket'e Rusya mağlubiyeti ile başlayan Ufuk Sarıca yönetimindeki 12 Dev Adam ikinci maçta Büyük Britanya'yı yenerek ilk galibiyeti almıştı. Milliler, üçüncü maçta Sırplara kaybederken dördüncü maçında ise Belçika engelini rahat geçmişti. 12 Dev Adam, 5. maçında ise Letonya ile karşı karşıya geldi. Letonya'yı yensek rakibimiz Hırvatistan olacaktı ancak kaybedince İspanya ile eşleştik.

İspanya 5'te 5 yaptı

C grubunda İspanya turnuvaya muhteşem bir başlangıç yaptı. Birinci maçta Karadağ'ı 39 sayı farkla geçen İspanyollar ardından Çek Cumhuriyeti, Romanya, Hırvatistan ve Macairistan'ı yenerek gruptan na mağlup lider olarak çıktı.

İki önemli sakatlık yaşandı

İspanya Takımı'nın büyük kozu Sergio Llull Belçika maçında dizinden sakatlandığı için Eurobasket'e getirilmemişti. Milli Takımımız'da da Bobby dixon kalçasındaki sakatlık yüzünden son anda kadrodan çıkartılmıştı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum