14 yaşında Türkiye'nin dilinde

Galatasaray lige verilen milli arada Bulgaristan ekibi Levski Sofya ile oynadığı karşılaşmayı 2-0 kazandı

14 yaşında Türkiye'nin dilinde
08 Ekim 2016 - 09:00

Galatasaray lige verilen milli arada Bulgaristan ekibi Levski Sofya ile oynadığı karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Jan Olde Riekerink'in Spor Toto Süper Lig'de fazla forma şansı bulamayan öğrencilerine görev verdiği mücadelede temsilcimizin gollerini 11. dakikada Josue ve 68. dakikada da Hamit Altıntop kaydetti.
Karşılaşmada 14 yaşındaki Mustafa Kapı da 89. dakika oyuna girdi ve karşılaşmada süre aldı. Mustafa Kapı, Galatasaray formasıyla A takım maçına çıkan en genç futbolcu oldu.

11 YAŞINDA KEŞFEDİLDİ

Galatasaray'da Riekerink'in A takım kadrosuna dahil ettiği Mustafa Kapı adından söz ettirirken 14 yaşındaki futbolcunun Denizlispor'dan transfer edildiği öğrenildi. Henüz 11 yaşındayken Galatasaray'a geçen Mustafa, 3 sezondur akademi takımlarında forma giyiyor. U14 ile başlayan macerasının ardından iki yıl içerisinde A takıma kadar yükselmenin onuruna ulaştı. 14 kez U14 ve U15 milli takımlarında forma giyen ve orta sahada iki yönlü oynayabilen genç oyuncunun, G.Saray'ın geleceğine de kendine yer açması bekleniyor.

14 yaşındaki Mustafa maçtan sonra GS TV'ye yaptığı açıklamada: "Benim için özel bir gün. Hocalarıma teşekkür ediyorum. Aynı şekilde çalışıp, formanın hakkını vereceğim." ifadesini kullandı.

 

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink,Mustafa Kapı’yı A takımı antrenmanlarına çağırıncaya kadar onu çok az kimse tanıyordu. Sarı-kırmızılıların akademi liglerinde ve ay-yıldızlı formayla seyredenler, gıptayla söz ediyor, onun çok farklı bir oyuncu olduğundan bahsediyordu.

AHMET AKCAN MUSTAFA'YI ANLATTI

Hollandalı çalıştırıcı, genç futbolcuyu Sofya’ya da götürme kararı alırken, herkesin aklına şu soru düştü: Kim bu Mustafa? 14 yaşında A takıma çağırılacak ne yapmıştı?

Henüz 11 yaşındayken Denizlispor’dan Galatasaray’a getirilen Mustafa, 3 sezondur Galatasaray’ın akademi takımlarında forma giydi. U14 ile başlayan macerasının ardından iki yıl içerisinde A takıma kadar yükselmenin onuruna ulaştı. 14 kez U14 ve U15 milli takımlarında forma giyen genç oyuncuyu, Riekerink’ten önce Galatasaray Akademisi’nin başında bulunan Ahmet Akcan’dan dinledik.

Akcan, “Orta sahada iki yönlü oynar. Hücum gücü çok iyidir. Ayrıca defansif özellikleri de var. 10 numara oynar, gol bölgesinde de sık sık görülür. Bu tarz futbolcular var mı? Türkiye’de eşi benzeri yok. İnsanın aklına bir tek Pogba geliyor” dedi.

Akcan A takımla antrenmana çıkan bin oyuncunun sonradan genç takıma geri döndüğünde sıkıntı yaşayabileceğine de dikkat çekerek, “Geri dönülünce bu kez endişe başlar. Bu yüzden çok dikkat edilmeli. Bu oyuncuları kazanayım derken kaybedebilirsiniz de” ifadesini kullandı.

Galatasaray genç takımlarında önemli yetenekler bulunduğunu if