Fatih Terim'i sinirlendiren soru

İzlanda maçı öncesi basın karşısına geçen Terim, "Arda ve Burak gibi oyuncuların dönme ihtimali nedir" sorusuna tepkili karşılık verdi

Fatih Terim'i sinirlendiren soru
08 Ekim 2016 - 09:00

İzlanda maçı öncesi basın karşısına geçen Terim, "Arda ve Burak gibi oyuncuların dönme ihtimali nedir" sorusuna tepkili karşılık verdi. 

"Zamanla göreceğiz" yanıtını veren deneyimli çalıştırıcı bu oyunculara kapıyı kapatmadığını ima etti.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Arda Turan ve Burak Yılmaz ile ilgili gelen bir soruya sinirlendi. Soğuk algınlığından dolayı bitkin görünen Terim, maçın favorisinin İzlanda olduğunu; fakat sonuna kadar savaşacaklarını söyledi. Deneyimli çalıştırıcı oyuncularına güvendiğinin de altını çizdi.

Arda Turan ve Burak Yılmaz gibi oyuncuların milli takıma geri dönüp dönmeme ihtimalini soran muhabire Terim, “Polemik yaratmak istemiyorum diyorsun; ama bana sorduğun soruya bak. Ben Antalya’da diyeceğimi söyledim. Zamanla bakalım, göreceğiz.” diye konuştu.

Fatih Terim şu ifadeleri kullandı:

İzlanda’yı tebrik ediyorum. 3-0 mağlup olduğumuz maçtan sonra 25 ay geçti. 2 sene içinde İzlanda’nını çokbüyük bir aşama kaydettiğini düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası’nda oranın en dikkat çeken takımlarından oldu. Saygıyı hak ediyorlar açıkçası.

İzlanda ile oynamak her yerde zor ama burada daha zor. İzlanda’nın önemli silahı duran toplar. Bunu önleyebilirsen yarın buradan hoşumuza giden sonuçlar alabiliriz. Gençlere 3güveniyorum. İsteklerini, kazanma adına saha içersnde yapacakları hamlelere, yüreklerine güveniyorum onların. Onların hatalarını ben karşılarım, gereken riskleri ben alırım zaten ama onlara güveniyorum.

Biz fırtınayı mümkünse sahada bekliyoruz. Ekim ayından itibaren başka bir hava beklemek söz konusu değil. Futbol içinde var olan şeyler bunlar her şeye uyacağız. 20 derece düşük bir havaya hem vücudun adapte olacak, hem vücudunuzu yenileyeceksiniz hem de 3. maçınızı oynayacaksınız.ç Çok mantık aramıyorum. Tarihler sıkışıyor. İzlanda Finlandiya maçını da burada oynadı bizimle de burada oynuyor. Saha şartları ümit ederim bizi etkilemez.

İzlanda bildiğimiz İzlanda. Yenebiliriz. Oyuncularıma güveniyorum. Maçın favorisi İzlanda. Bu bizim korktuğumuz ve çekindiğimiz anlamına gelmez. Fizik olarak çok güçlü bir takımdan bahsediyoruz ve güçlü olmayı gerektiren bir havadayız. İkili mücadelelerde geriye çekilcek pozisyonda değiliz. 1-2 değişiklik olabilir, ama aynı takımla çıkmayacağız”

: Sözcü