2017'nin şampiyonu; barış ve Fenerbahçe olsun!

2016'ya veda edip 2017'yi kucaklarken hepimiz yeni yıl için, başta sağlık ve barış olmak üzere, mutluluk ve şans diledik

2017'nin şampiyonu; barış ve Fenerbahçe olsun!
04 Ocak 2017 - 09:00

2016'ya veda edip 2017'yi kucaklarken hepimiz yeni yıl için, başta sağlık ve barış olmak üzere, mutluluk ve şans diledik. Peki ya 2016 ünlü yıldızlar için nasıl izler bıraktı?

Fenerbahçe'nin tecrüseli kalecisi Volkan Demirel, orta sahanın bel kemiği Mehmet Topal ve defansın vazgeçilmezi Simon Kjaer, takımın ilk yarı performansını, UEFA Avrupa Ligi’ndeki hedefi, 4 aydır birlikte çalıştıkları Dirk Advocaat’ın Fenerbahçe’de neler değiştirdiğini anlattı ve yeni yıl için dileklerini açıkladı. Sizi yanıtlarla baş başa bırakıyoruz.

SIMON KJAER: “Manchester galibiyeti çok keyifliydi"

“Bizim için zorlu bir başlangıç oldu. Sezon başında başka bir hocamız ve onun sistemi vardı. Çalışmalarımıza o sistemle başladık. Sonra bir değişiklik yaşadık ve yeni bir hoca geldi. Onunla beraber çalışarak yeni sistemimize odaklandık. Her şey yerine oturana ve istediğimiz sonuçları almamıza kadar geçen süreç, 2-3 hafta kadar zamanımızı aldı. Son maçlarda iyi bir seri yakaladık. Normalde böyle bir seri, aslında ligin lideri olmanız için yeterli olmalıdır ama ligin en başındaki o kötü başlangıcımızdan dolayı bu durum bizi en tepeye taşımaya yeterli olmadı. Takım içindeki ruhumuzu, çalışmalarımızı aynı şekilde sürdürmeli ve korumalıyız. Yukarı doğru çıkışımızı devam ettirmeliyiz. Bizim yarışın içerisinde olacağımızla ilgili son derece olumlu düşüncelere sahibim. Güçlü bir takımımız var ve biz zirvede tamamlayacağımıza inanıyoruz...”

“Krasnodar’ı yenip adım adım ilerleyeceğiz”

“2 sezon önce Lille ile Krasnodar’a karşı oynadım. İyi bir takım. Biz oynadığımızda zorlu bir zemin vardı ama sanırım yeni bir stat yapmışlar. Yenebileceğimizi düşündüğüm bir rakip ve bu yeteneklerimize yani takımımızın kapasitesine baktığınız zaman, yenmeliyiz de… Avrupa Ligi’ndeki gidişatımıza maç maç, kuralar çekilip rakipler belirlendikçe bakmalı ve adım adım ilerlemeliyiz. Şu anda beklentilerimizin neler olduğunu, bu yolda uzun vadeli neler düşündüğümüzü konuşmak, çok doğru değil bence. Kendimize olan inancımızı koruyarak Avrupa Ligi’nde gidebildiğimiz kadar yolumuza devam etmeliyiz…”

İlk yarının en zorlu maçı: Antalyaspor maçı. Zorlu bir takımdı ve çok fazla büyük maçın ardından geldi.

İlk yarının en sürpriz sonuçla biten maçı: 3-0 yendiğimiz Gençlerbirliği maçı…

İlk yarının en keyif veren maçı: İçeride oynadığımız Manchester United maçı...

“Advocaat’ın sistemi bize istikrar getirdi”

“Dirk Advocaat, sistemi değiştirdi ve bunu uygularken son derece kararlı ve ısrarcı oldu.  Her maç ve her antrenmanda bizlere bu kararlılığını göstermeye devam ediyor. Kariyeri boyunca büyük takımlarda çalışmış. Kaliteli oyuncuları olan bir takımdan neler alabileceğini, neler isteyebileceğini bilen bir hoca. O, böyle istikrarlı bir hoca olduğu için biz de özellikle son maçlarda istikrarımızı koruduk…”

Simon Kjaer’in 2016 unutulmazları…

“Fenerbahçe formasıyla Manchester United’ı kendi sahamızda yenmek, hem bizim için hem de taraftarlarımız için harika bir mutluluktu ve bize çok büyük bir inanç sağladı. Milli takıma kaptan oldum, benim için çok güzel bir tecrübe oldu. Bana bir şeyler öğreten bir tecrübeydi. Aynı zamanda çocuklarımın büyüdüğünü görmek, bana inanılmaz hisler yaşatıyor…”

“2017 yılında başarı ve sükûnet diliyorum”

“Ligin ilk yarısında özellikle son dönemde sağladığımız o istikrarı korumamızı diliyorum. Eğer bunu sağlayabilirsek, şampiyonluk yarışında sonuna kadar olacağız. Fenerbahçe için dileğim bu. Türkiye için dileğim ise; sükûnet ve huzur. Umuyorum; ortam sakinleşir...”

MEHMET TOPAL: “Kötü başlangıcı sonrasında toparladık”

“Herkesin bildiğ