2022 Dünya Kupası neden kışın oynanıyor?

Dünya Kupası her zaman yaz aylarında oynanırdı, turnuvayı yazın izlemeye alışmıştık. Peki Katar Dünya Kupası neden kışın oynanıyor?

2022 Dünya Kupası neden kışın oynanıyor?
27 Ekim 2022 - 17:25 - Güncelleme: 31 Ekim 2022 - 17:57
2022 Katar Dünya Kupası'nın en büyük farklarından birisi de yaz aylarında değil, kış aylarında oynanması. Katar'da oynanacak olan Dünya Kupası, 20 Kasım tarihinde başlayacak ve 18 Aralık'ta sona erecek. Bu tarihleri daha önce hiç görmemiştik. Ama bir nedeni var...

Bu Dünya Kupası, Mayıs, Haziran veya Temmuz aylarında yapılmayan ilk turnuva olacak. Katar'da yaz ayları normal derecelerin çok üstünde oluyor.

Katar'daki yoğun yaz sıcağında maç oynamak hem futbolcu hem de taraftar sağlığı için inanılmaz boyutlarda olabilirdi.

Tarihte bir ilk!

Bu nedenle FIFA, Katar'da kış aylarının daha serin olması nedeniyle organizasyonun tarihini kış ayları ile değiştirdi. 2022 Dünya Kupası, Kuzey yarımkürede kış mevsiminde yapılacak ilk turnuva olma özelliğini de taşıyor. 

Katar'da hava sıcaklığı nasıl?

Katar'da Kasım ve Aralık aylarında hava sıcaklığı ortalama 25 ile 30 derece arası değişiyor. Akşam saatlerinde ise 17-22 derece arası oluyor. Yaz aylarında ise haca sıcaklığı ortalama 44-45 derece oluyor. Örnek vermek gerekecek olursak, 2018 Dünya Kupası finali, eğer Katar'da oynansaydı 44 derecelik bir hava sıcaklığı ile oynanacaktı. Bu da sadece futbolu değil, hemen hemen her şeyi olumsuz etkileyecekti.

Dünya Kupası'ndaki yasaklar neler?

Dünya Kupası'nın gerçekleştirildiği Katar'da bazı ilginç yasaklar da gündeme geldi. Katar'daki Dünya Kupası'ndaki yasaklarla ilgili haberimiz için TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum