Dünya Kupası'nda Katar yasakları!

Dünya Kupası'nın Katar'da yapılacak olmasıyla beraber Katar'da yapılması yasak olan şeyler merak konusu oldu. Katar'da yasak olan maddelere hazır olun, bazılarına çok şaşırabilirsiniz!

Dünya Kupası'nda Katar yasakları!
14 Kasım 2022 - 12:56
Her ülkenin kendine has kuralları vardır. Oraya gittiğinizde de bu kurallara uymak zorundasınızdır. Yasalar böyle... FIFA 2022 Dünya Kupası'nı düzenleyecek olan Katar'da da bazı ilginç kurallar var. Dünya Kupası için Katar'ın yasakladığı bazı şeylere bakalım...

Katar'a gidecek olan taraftarlar için yasak olan maddeleri sıralayalım; açık, kışkırtıcı giyinmek, öpüşmek, sarılmak, toplum içinde içki içmek, tanımadıkları kadınlarla konuşmak, flörtleşmek, dini nesnelere saygısızlık göstermek, yüksek sesle konuşmak, izinsiz fotoğraf çekmek.

Eşcinsellik, Katar'da yasak ve eşcinsellerin ülkeye girilmelerine izin verilmiyor. Ayrıca ülkeye girecek olan insanların bavulları aranacak ve uyuşturucu, içki veya porno içerikler bulunulması halinde o kişiler Katar'a alınmayacak. 

Katar'da alkol yasak mı?

Peki Katar'da alkol tamamen yasak mı? Açık alanlarda, toplum içinde alkol tüketmek yasak. Ancak taraftarlar için hazırlanan özel bölümlerde alkol kullanımının serbest olacağı açıklandı. Ancak Katar, yaptığı son açıklamada Dünya Kupası sırasında ülkede sarhoş olmanın da yasaklandığını belirtti.

2022 Dünya Kupası haberleri, özel içerikler, galeriler, Dünya Kupası Şampiyonluk Tahmini oyuncu ve daha fazlası Katar 2022 Dünya Kupası boyunca Futboo.com'da olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum