22 yaşında en iyisi Mbappe

Kylian Mbappe'nin henüz 22 yaşında başardıkları parmak ısıttırıyor. Hatta öyle ki Mbappe'nin bu yaşta yaptıkları Messi ve Ronaldo'nun üzerinde...

22 yaşında en iyisi Mbappe
06 Ekim 2021 - 01:07
Uzun yıllardır futbol tarihinde Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo damgasını izliyoruz. Aklımızda da hep aynı soru var. Bu iki efsane gittikten sonra ne izleyeceğiz? Kylian Mbappe, sadece yeteneği ile değil, ortaya koyduğu istatistikler ile de bu sorunun cevabını veriyor. Mbappe, adeta Messi ve Ronaldo sonrası ben varım diyor...

The Analyst'te Barış Gerçeker'in yaptığı analize göre Şampiyonlar Ligi kariyerinde 27 gol atan Kylian Mbappe, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun aynı yaşta ulaştığı toplam sayıyı yakaladı. Messi, Mbappe'nin yaşında 21, Ronaldo ise 6 gol kaydetmişti. 

2003-04 sezonundan bu yana 18 Şampiyonlar Ligi finalinin 8'inde Ronaldo veya Messi vardı. Bu da zaten finallerin %44'ü anlamına geliyor. 2007-08'dan sonra ise bu ikili, toplamda 16 kez 30 gol barajını geçtiler. Kolay kolay göremeyeceğimiz istatistikler bunlar. 

Mbappe şimdiye kadar ne yaptı?

Peki Mbappe şimdiye kadar ne yaptı? Şu ana dek sadece 1 sezonda 30 gol barajını geçti. Gol sayıları Messi veya Ronaldo kadar değil, bu da gayet normal. Henüz 22 yaşında. Ancak Messi ve Ronaldo'nun 22'lerinden çok daha iyi sayılara ulaşmış durumda. 

Mbappe, 22 yaşında olmasına rağmen 111 golü kariyerine sığdırmış durumda. Messi 22 yaşındayken 79, Cristiano Ronaldo ise 41 gol atmıştı. Asist sayılarında da Mbappe, Ronaldo ve Messi'yi geride bırakmış durumda. Tabii ki bu sayılar sadece 22 yaş için geçerli.

22 yaşında geçti ancak yol uzun...

Messi'nin 34, Ronaldo'nun 36 yaşında hala çok kolay bir şekilde gol atabildiğini düşünürsek bu iki efsaneye yaklaşabilmek öyle kolay iş değil. Sadece Mbappe'nin doğru yolda olduğunu söyleyebiliriz. 

Bu arada Mbappe'nin bu yolda oldukça dişli bir rakibi de var... Tabii ki o isim Erling Haaland. Mbappe'nin aynı yaşta Ronaldo ve Messi'yi geçtiğini söylüyoruz ama bu ikiliyi geçen tek isim Mbappe değil. 18 yaşından beri gol atan Erling Haaland da 21 yaşındayken Messi ve Ronaldo'nun attığı gol sayısını geçmiş durumda. 

En büyük rakip: Erling Haaland

Hatta Haaland'ın Şampiyonlar Ligi'nde maç başına attığı gol ortalaması Mbappe, Messi ve Ronaldo'nun üzerinde. Mbappe, Şampiyonlar Ligi'nde 46 maçta 27 gol atmışken Haaland, 17 maçta 21 gol atmayı başardı. Oynadığım maç sayısından daha çok gol atmam gerekiyor diyor zaten sevgili Haaland... Bu ikili, zaten Ronaldo ve Messi'yi geçmek istiyorlarsa bu yolda devam etmeleri gerek. Başka bir şansları yok gibi. Yoksa tarih boyunca Messi ve Ronaldo'nun sayıları kolay kolay yakalanabilecek, hatta yaklaşabilecek gibi gözükmüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum