3. lük yarışında kazanan Fenerbahçe

Ligin son hafta maçın Fenerbahçe Adanaspor'u deplasmanda 2-1 yenerek ligi 3. bitirdi ve sezonu daha geç açmaya hak kazandı.

3. lük yarışında kazanan Fenerbahçe
03 Haziran 2017 - 18:48

Spor Toto Süper Lig 34. ve son haftasında ligde 3. sıradaki yerini korumak isteyen Fenerbahçe, ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen Adanaspor deplasmanına çıktı. Fenerbahçe karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak sezonu lig 3. sü olarak bitirdi.

ERKEN PENALTI

Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda oynanan karşılaşma sürpriz bir penaltı düdüğüyle başladı. Maçın 5. dakikasında Aatıf'ın ceza sahası içinde rakibine yaptığı harekette Yaşar Kemar Uğurlu penaltı noktasını gösterdi. Koman penaltı vuruşunu gole çevirdi ve ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.

EŞİTLİK ERKEN GELDİ

Fenerbahçe’nin gole cevabı gecikmedi. 9. dakikada Aatıf’ın pasında topla buluşan Josef düzgün bir vuruşla maçta eşitliği sağladı. Sarı-Lacivertlilerde Skrtel ve Neustadter’in yokluğunda forma şansı bulan 19 yaşındaki Yiğithan 16. dakikada sakatlanıp yerini Volkan Şen’e bıraktı.

İLK YARIYA AATIF DAMGASI

Öne geçmek isteyen Fenerbahçe 18. dakikada Aatıf’ın ortasında Josef’in kafa vuruşuyla gol yaklaşsa da sonuç çıkmadı. Maçın en çok ismi duyulan ismi Aatıf yine sahneye çıktı ve 22. dakikada uzaktan vuruşunda savunmaya çarpan top ağlara gitti ve Fenerbahçe 2-1 öne geçti.

LENS FARKI 2’YE ÇIKARAMADI

Jeremain Lens 26. dakikada kaleciyi de çalımladığı topta kaleyi karşısına alsa da golü bulamadı farkı 2’ye çıkarma şansı kullanılamadı. 42’de de Samican’ın vuruşu Volkan’da kalınca ilk yarı 2-1 Fenerbahçe üstünlüğü ile sonuçlandı.

ADANA BERABERLİĞE YAKLAŞTI

Yaşar Kemal Uğurlu’nun düdüğüyle başlayan ikinci yarıda Aatıf 59. dakikada yine kaleyi denedi ama şutu İrfan’ın kucağında kaldı. 61’de ise Ahmet Dereli ceza sahasında net pozisyonda topu auta vurdu ve eşitlik fırsatını kaçırdı.

AATIF GOLE YAKLAŞTI

Volkan Şen’in pasında 77.dakikada Aatıf 2. golüne yaklaştı ama sonuç çıkmadı. Alper de 1 dakika sonra kaleyi denedi ama topu İrfan kontrol etti.

EMENIKE'DEN GÜZEL GOL

Uzun süre pozisyonsuz geçen maçta Emmanuel Emenike 90+1'de muhteşem bir vuruşla skoru 3-1'e getirdi ve maçın sonucunu belirledi. 

Fenerbahçe ligi 3. bitirdiği için UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılım öncesi 2 ön eleme oynayacak. İlk maçı ise 27 Temmuz'da olacak. Adanaspor ise gelecek sene TFF 1. Lig'de mücadele edecek.

Görkem Candan - futboo.com


YORUMLAR

  • 0 Yorum