Beşiktaş'ın şampiyonluk hikayesi mutlu sonla bitti

Osmanlıspor'u ağırlayan şampiyon Beşiktaş, rakibini net bir skorla mağlup ederek sezonu mutlu sonla noktaladı.

Beşiktaş'ın şampiyonluk hikayesi mutlu sonla bitti
03 Haziran 2017 - 18:51 - Güncelleme: 03 Haziran 2017 - 18:56

Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında şampiyon Beşiktaş, konuk ettiği Osmanlıspor'u 4-0 mağlup ederek ligi galibiyetle noktaladı. 

Vodafone Park'ta ağırladığı rakibi karşısında mücadeleye çok hızlı başlayan ev sahibi ekipte perdeyi açan isim 16. dakikada Cenk Tosun oldu. 8 ay sonra resmi bir maça çıkan Caner Erkin'in asistinde sol kanattan topu sürüp ceza sahası içinde sol ayağıyla yakın köşeye sert vuran milli oyuncu, takımını 1-0 öne geçirdi. 

HIZ KESMEDİ

İki takımın da açık futbol oynadığı mücadelede misafir ekip Pierre Webo ile net bir fırsattan faydalanamazken Beşiktaş'ta farkı açan isim Dusko Tosic oldu. Sağ taraftan kullanılan kornerde Cenk Tosun ön direkte aşırırken altıpas içinde topa vuran Sırp savunma oyuncusu ilk yarının sonucunu takımı lehine 2-0 olarak belirledi. 

SONUCU CENK BELİRLEDİ

Karşılaşmada skor üstünlüğünü ele alan Beşiktaş'ta ikinci devrede tek gol 73'te Vincent Aboubakar'dan geldi. Gökhan İnler'in pasıyla savunma arkasına iyi sızan Oğuzhan, kalecinin açılmasıyla topu Aboubakar'ın önüne bıraktı ve Kamerunlu oyuncu boş kaleye yaptığı vuruşla skoru 3-0'a getirdi. Maçın sonucunu belirleyen isim 90+'da bir kez daha sahne alan Cenk Tosun oldu ve Siyah-Beyazlılar seyircisi önünde 4-0 galip geldi. 

CANER ERKİN GERİ DÖNDÜ

Ligde 8. haftada oynanan Antalyaspor maçında sol aşil tendonu kopan ve 8 aydır resmi maça çıkmayan Caner Erkin, ağır sakatlığının ardından ilk 11'de yer aldığı ilk karşılaşmada takımına asist yaparak katkı sağladı. 

TAKIMIN EN SKORERİ CENK TOSUN

Mücadelede takımının ilk golünü kaydederek perdeyi açan ve sonucu belirleyen golü atan Cenk Tosun, Süper Lig'i 20 golle Vagner Love'ın ardında ikinci sırada tamamladı. Milli futbolcu bu istatislikle takımının en skorer ismi olmayı başardı. 

METİN-ALİ-FEYYAZ'DAN BERİ BİR İLK

Bu sezon Cenk Tosun'dan 19, Talisca'dan 13 ve Vincent Aboubakar'dan 12 gol katkısı alan Beşiktaş, 1989-1990 sezonunda Metin-Ali-Feyyaz'dan beri ilk kez üç oyuncusundan +12 gollük katkı aldı. 

ŞAMPİYONLUĞU PERÇİNLEDİ

Geçtiğimiz hafta Gaziantepspor'u farklı mağlup ederek şampiyon olan Beşiktaş, bugün aldığı galibiyetle başarısını perçinledi. Siyah-Beyazlılar, ligde üst üste ikinci toplamda da 15. zaferine ulaştı. Bu sonuçla Kara Kartal, önümüzdeki sezon ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde direkt temsil etme hakkı da kazandı. 


Emre Okkay - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum