4 bölgeye nokta transfer yapacağız

Sezonu Türkiye Kupası’nı müzesine götürerek kapatan Konyaspor'un yeni hocası Mustafa Reşit Akçay, dört bölgeye takviye yapacaklarını açıkladı. Akçay, "Nokta transfer yapmak istiyoruz. Bir mevkiye de tamamlayıcı oyuncu alabilirsek, kaliteli bir takım yapısını oluşturmuş olacağız” dedi.

4 bölgeye nokta transfer yapacağız
15 Haziran 2017 - 10:41

Yeni sezonda Avrupa Ligi’nde mücadele edecek olan Atiker Konyaspor’da gündem transferler. Aykut Kocaman’dan boşalan koltuğa oturan teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, kulübün Aykut Kocaman'la birlikte sağlam bir temel oluşturduğunu ifade etti.

Takımını bu yıl hem Süper Lig'de hem de Avrupa'da zorlu bir sürecin beklediğinin altını çizen Akçay, “Üç kulvarda giderken zorluklar yaşayacağız. Yönetim kurulumuzun bize sağladığı olanaklar oldukça iyi. Her şey Konyaspor için” ifadesini kullandı. 

“BİRDEN FAZLA PLANIMIZ VAR”

“Şu anda oyuncu izleme komitesinin bir yıldan beri sürdürdüğü çalışma var” diyen Akçay, “Oyuncuları ve izleme komitesinin sunduğu raporları değerlendiriyoruz. A, B ve C planlarımız olması gerekiyor. Sanıyorum 10-15 günlük bir süreç içerisinde transferlerin en azından bir kısmını devreye sokacağız. En azından kampa giderken oyuncularımızı yanımızda istiyoruz” diye konuştu. 

“O ZAMAN HERKES YAPARDI”

Teknik patron Akçay, takımda Kocaman döneminde oluşturulan kompakt bir yapı olduğunu belirterek, “Bu yapıyı biraz daha kreatif oyuncularla donatmak istiyoruz. Bu şekilde taktik bir formasyon yerleştirmeye çalışacağız. Kolay bir iş midir, hayır. Kolay olsaydı herkes yapabilirdi” dedi. 

UEFA Avrupa Ligi'ndeki hedeflerini de açıklayan Akçay, “Popülist olmamak gerek. Güncel başarılar yerine, kalıcı olanlar üzerinde durmamız gerekiyor. Bunun için bir takım çalışmalar, altyapılar oluşturmak lazım. Herkes başarılı olmak ister. Ancak kolay bir iş değil” yorumunda bulundu.

“ŞAN: TAKVİYELER KAÇINILMAZ”

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan ise transfer sürecinin eylül ayına kadar süreceğini belirterek, takımının oyun sisteminde kısmi değişiklik olacağını söyledi. Başkan Şan, sözleşmesi süren oyuncularla yollarına devam edeceklerini belirterek, “İşimiz zorlaşıyor. Takviyeler kaçınılmaz. Hocamızla örtüşen düşüncelerimiz vardı. Bizim Konya Anadolu Selçukspor'dan gelen oyuncularımızla ilgili geleneğimiz var. Onlarla kampa gideceğiz” şeklinde konuştu. 

KOCAMAN’A TEŞEKKÜR

Başkan Şan, Aykut Kocaman'a teşekkür ettiğini anlatırken, “Türkiye'ye örnek olacak bir uğurlama oldu. Üç sene önce Fenerbahçe'den ayrıldığı dönemin ardından, bizim omuzlarda göndermemiz hem hocamız hem de camiamız adına çok sevindiriciydi. Kendisine başarılar diliyorum. Başarılarla dolu üç yıl geçirdik” diyerek sözlerine noktayı koydu.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum