40 maçta 25 farklı savunma ikilisi!

Fenerbahçe, Olympiakos karşısında sahadan 3-2'lik yenilgiyle ayrılırken, İsmail Kartal'ın savunma göbeğindeki tercihleri maç sonunda çok konuşuldu. Özellikle savunma ikilisinde istikrar konusunda zorlanan Fenerbahçe bu sezon 40 maçta 25 farklı defans ile çıktı.

40 maçta 25 farklı savunma ikilisi!
12 Nisan 2024 - 11:14 - Güncelleme: 12 Nisan 2024 - 11:38
Olympiakos maçında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın özellikle savunma tercihleri tartışma konusu oldu.

Deneyimli hoca, rakibin en tehlikeli oyuncusu Masouras'ı durdurabilmek amacıyla sol bekte defans yönü daha kuvvetli olan Jayden Oosterwolde'yi ilk 11'de sahaya sürerken sezonun flaş ismi Ferdi Kadıoğlu'nu yedek soyundurdu. Ferdi, Oosterwolde'nin sakatlığı sonrası oyuna dahil oldu.

Fenerbahçe'de bu sezon özellikle defansta istenilen istikrar bir türlü sağlanamadı. İsmail Kartal, Süper Lig ve UEFA Konferans Ligi'nde (Eleme turları hariç) 40 maçta 25 farklı defans ile sahaya çıktı.

Olympiakos karşılaşmasınının ilk 11'inde savunma dörtlüsü Bright Osayi-Samuel, Rodrigo Becao, Çağlar Söyüncü ve Jayden Oosterwolde'den oluştu. Bu oyuncular, ilk kez birlikte şans buldu. Adana Demirspor maçında görevini İrfan Can Eğribayat'a teslim eden Dominik Livakovic yeniden kaleye geçti. (Sabah)


YORUMLAR

  • 0 Yorum