5. Fransız Gomis

Galatasaray'ın İstanbul’a getirip, sözleşme imzaladığı Bafetimbi Gomis, kulübün formasını giyecek 5. Fransız futbolcu oldu. Sarı-kırmızılılar şimdiye kadar kadrosuna 44 ülkeden 140 yabancı oyuncuyu transfer etti.

5. Fransız Gomis
30 Haziran 2017 - 12:43

Sarı-kırmızılı kulübün resmi sözleşme imzalayarak kadrosuna kattığı Bafetimbi Gomis, bu formayı giyen 5. Fransız futbolcu oldu.

Galatasaray, lig tarihinin başladığı 1959 sezonundan bugüne gelene kadar 44 ülkeden 140 yabancı futbolcuyu renklerine katarken, bu isimler arasında ise 5 Fransız yer aldı.

Didier Six, Sebastian Perez ve Franck Ribery ile mevcut kadroda bulunan Lionel Carole Galatasaray formasıyla sahada yer aldılar. 

Senegal asıllı Gomis ise Galatasaray formasını giyen 5. Fransız oyuncu olarak kayıtlara geçti.

GOMİS 140. YABANCI

Bafetimbi Gomis, 1959’den bu yana sarı-kırmızılı formayı terleten 140. yabancı futbolcu oldu.

Galatasaray bu süre içinde  6 kıta ve 44 ülkeden 140 futbolcuyu transfer etti. Asya, Avrupa, Afrika, Avustralya, Güney Amerika ve Kuzey Amerika'dan kadrosunu takviye eden Galatasaray, Brezilya, Yugoslavya, Romanya, Almanya, Arjantin, Kolombiya, Hollanda, İsviçre, Fransa, Bosna Hersek, Kamerun, Çekya, Portekiz, İsveç, Fildişi Sahili, Belçika, Uruguay, Polonya, Meksika, İngiltere, Hırvatistan, Gana, Arnavutluk, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Avustralya, İspanya, Senegal, İtalya, Sırbistan, Nijerya, İran, Surinam, Litvanya, Zimbabve, Galler, ABD, İsrail, Japonya, Cezayir, Fas, Makedonya, Norveç, Yeşil Burun Adaları, İzlanda'dan oyuncu aldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum