9-0'dan sonra Süper Lig'de ne oldu?

Liverpool'u 1-0 mağlup edip haftanın en önemli işlerinden birine imza atan Southampton, bugünlere kolay gelmedi. Geçen sezon Leicester'a 9-0 kaybetmelerine rağmen Hasenhüttl'a güvendiler. Peki Southampton 9-0 ve lig 18'inciliğinden buralara gelirken Süper Lig'de neler oldu?

9-0'dan sonra Süper Lig'de ne oldu?
08 Ocak 2021 - 12:02 - Güncelleme: 08 Ocak 2021 - 12:10
FUTBOO | Premier League'in son şampiyonu Liverpool'u yenen Southampton, haftanın en önemli işlerinden birine imza attı. İngiltere kadar Türkiye'de de konuşulan Southampton'ın başarısının altında yatan bir numaralı isim de menajer Ralph Hasenhüttl oldu. 

Peki spor basınında ve sosyal medyada gündem olan Southampton ve Ralph Hasenhüttl buralara nasıl geldi? Aslında örnek almamız gereken bir hikaye ve biz bu hikayeyi, biraz daha bizim tarzımızda anlatmaya çalıştık.

Süper Lig'de teknik direktör kıyımı, Southampton ve 9-0

Başlık biraz kafa karıştırıcı olabilir ancak ne demek istediğimizi kısaca özetlemeye geçelim. Southampton geçen sezon ligin 10. haftasında Leicester City'e hem de evinde 9-0 mağlup oldu. 9-0'lık yenilgi ile haftayı 18. sırada tamamladılar ve 10. hafta itibariyle ligin en çok gol yiyen takımı oldular. 10 haftada sadece 1 galibiyet ve son hafta içeride 9-0'lık yenilgi... Bu durum Süper Lig'de bir takımın başına gelse, büyük ihtimalle o takımın teknik direktörü de görevinden olurdu. Ancak Southampton'da işler biraz daha farklı ilerledi.



Southampton'da Ralph Hasenhüttl göreve devam etti ve ligin ikinci yarısında Southampton'da gözler görülür bir gelişme yaşandı. Hasenhüttl ve takımı toparlamıştı. 2020/21'e de çok iyi bir giriş yaptılar. Son olarak da son şampiyon Liverpool'u 1-0 mağlup etmeyi başardılar.

Peki Southampton'da bunlar yaşanırken, Süper Lig'de neler olmuştu?

Southampton'ın 9-0 Leicester City'e mağlup olduğu dönemden bugüne kadar Süper Lig'de Ankaragücü 6, Kayserispor 4 (Samet Aybaba iki farklı dönem), Kasımpaşa 5 (Fuat Çaba iki farklı dönem), Denizlispor ise 6 farklı teknik direktörle çalıştı. Yani Southampton 9-0 kaybeden, ligde o haftayı 18. sırada bitiren Hasenhüttl'a sahip çıkıp bugünlere gelirken, Kayserispor, Ankaragücü, Kasımpaşa ve Denizlispor aynı dönemde toplam 21 farklı teknik direktörle çalıştı.
 
İnanması güç ama gerçek! 

25.10.2019, Suthampton - Leicester City: 0-9

Kayserispor: Samet Aybaba, Bülenty Uygun, Robert Prosinecki, Bayram Bektaş, Samet Aybaba
Ankaragücü: Metin Diyadin, Mustafa Kaplan, Mustafa Reşit Akçay, İbrahim Üzülmez, Fuat Çaba, Mustafa Dalcı
Kasımpaşa: Kemal Özdeş, Tayfur Havutçu, Fuat Çapa, Mehmet Altıparmak, İrfan Buz, Fuat Çapa, 
Denizlispor: Mehmet Özdilek, Bülent Uygun, Levent Kartop, Robert Prosinecki, Kenan Atik, Yalçın Koşukavak

YORUMLAR

  • 0 Yorum