A Milli Takım tatsız başladı

A Milli Takım, EURO 2020'nin açılış maçında İtalya'ya 3-0 mağlup oldu ve turnuvaya mağlubiyetle başladı.

A Milli Takım tatsız başladı
11 Haziran 2021 - 22:18 - Güncelleme: 12 Haziran 2021 - 00:01
A Milli Takımımız ile İtalya, EURO 2020'nin açılış mücadelesinde karşı karşıya geldi. Roma Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi İtalya 3-0'lık skorla kazandı.

Mücadelenin ilk yarısında yoğun baskı kuran İtalyanlar, pozisyona girmekte zorlanırken 4 kez hakeme penaltı itirazında bulunuldu. 

İlk isabetli şut ikinci yarıda geldi

Rakip alana geçmekte zorlanan Millilerde ikinci yarıda Cengiz Ünder oyuna dahil oldu ve takımın ilk isabetili şunu çekti. Ancak dakikalar sonra Merih Demiral'ın kendi kalesine attığı golle İtalyanlar öne geçti.

Karşılaşmada 53. dakikada kilidi açan İtalyanlar, 66. dakikada ise Immobile farkı 2'ye çıkardı. 79. dakikada ise Lorenzo Insigne topu ağlara gönderip takımının 3. golünü kaydetti.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve İtalya, A Milli Takım'ı 3-0 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı.

Maç boyunca rakip kalede etkili olamayan Milliler ikinci maçta Galler, sonrasında İsviçre ile kozlarını paylaşacak.

İtalya'da seri 28 maç oldu

Bu maçla birlikte İtalya'nın yenilmezlik serisi 28 maça çıktı. Mancini'nin öğrencileri bu süreçte 23 galibiyet, 5 beraberlik aldı. Son 9 maçını kazanmayı başaran İtalya, rakip ağlara 28 gol gönderirken kalesini gole kapatmayı başardı.

İtalya tarih yazdı

İtalya, ayrıca bu maçla birlikte tarih yazmış oldu. İtalya, tarihinde ilk kez bir Avrupa Şampiyonası maçında ikiden fazla gol atmayı başardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum