A Milli Takımımız ve grupta son durum

EURO 2020'de A Milli Futbol Takımı'mızın da yer aldığı A Grubu ve B Grubu'nu inceliyoruz. Öne çıkan takımlar kim, hangi takımlar sürpriz yapabilir?

A Milli Takımımız ve grupta son durum
11 Haziran 2021 - 10:34
FUTBOO | EURO 2020 heyecanını yaşarken gruplardaki güç dengelerini, favori takımları kaleme aldık.

İlk olarak A Milli Takımımızın da yer aldığı A Grubu'nu mercek altına alıyoruz. Türkiye ile beraber İtalya, İsviçre ve Galler, A Grubu'nda neler yapabilir sorusunun cevabını arıyoruz.
 
İtalya

İtalya, son yıllarda Roberto Mancini ile çok iyi bir uyum yakaladı. Maviler, son yıllarda ilk kez bu kadar iddialı bir şekilde turnuvaya geliyor. Savunma ve orta saha, defansif anlamda çok sağlam gözüküyor. Yine zor gol yiyecek bir takım oluşturdular. Hücumda ise Chiesa, Insigne ve Immobile ile gol arayacaklar. Düzenli, ne yapacağını bilen bir takım karşımızda olacak. Grubun da favorisi olarak İtalya ön plana çıkıyor.
 
Türkiye

Türkiye ise EURO 2020'ye katılırken ortaya koyduğu oyun ile beğeni kazanmıştı. Heyecan verici bir kadromuz var.

İdeal ilk 11'imize baktığımızda Uğurcan ve Ozan dışında tüm oyuncularımız yurt dışında forma giyiyor. Hem de bu futbolcularımız Juventus, Milan, Leicester, Lille, Liverpool gibi takımların formasını giyiyor. Kaliteli bir kadroya sahibiz.

Şenol Güneş'in tecrübesi ile bu kalite birleştiği zaman gruptan çıkması beklenen bir Türkiye görüyoruz. Fransa ve Hollanda gibi takımlara karşı aldığımız galibiyetler de gücümüzü gösteriyor zaten. 
 
İsviçre
 
İsviçre ise yıllardır aynı sistem ile oynayan bir takım. Zor gol yiyorlar, kilidi zor açılıyor. Shaqiri, Seferovic, Embolo ile gol arayacaklar. Orta sahada Zakaria ve Freuler gibi oyunculara da dikkat etmemiz gerek. 0-0 oyununu çok iyi oynayan bir ekip, ilk golü bulduklarında da oyunu gayet iyi kapatıyorlar.
 
 
Galler'e baktığımızda başta Gareth Bale olmak üzere tehlikeli ve hızlı oyunculara sahip bir takım. Onlar da İtalya ve İsviçre gibi savunma anlayışı ile öne çıkıyor. Geçen sene Uluslar Ligi'nde oynadıkları 6 maçın 4'ü 1-0, 1'i 0-0 sona erdi. Savunmada kalıp hızlı hücumlarla atağa çıkan bir takım. Onlara karşı sabırlı oynamayı unutmamalıyız.

Dengeli grup, hiç kolay değil
 
Genel bir özet yapacak olursak İtalya ilk sıra için favori gözükse de hiç kolay bir grup değil. Türkiye, İtalya ve İsviçre arasında geçecek bir mücadele gibi gözüküyor ama Galler'i asla ve asla yabana atamayız. Her takıma zorluk çıkartacak bir ekip. Grubun seyrini de değiştirebilirler.

Belçika favori, diğerleri ne yapar?
 
B Grubu'na baktığımızda ise turnuvanın favorilerinden sayılan Belçika, 1. sıra için ilk aday. Son yıllarda zaten müthiş bir form yakaladılar. Rusya'nın da son yıllarda bir çıkış içinde olduğunu söylemek lazım. Çok iyi bir sistem yakaladılar. Ters bir takım. İkinci sıra için Danimarka ile mücadele edecek gibi gözüküyorlar. 

Danimarka da buraya çok formda geliyor. Eriksen, Hojbjerg, Poulsen, Delaney gibi oyunculara sahipler. Kalede Schmeichel güven veriyor. Savunmada ise Kjaer ve Christensen ikilisi aynı şekilde... Danimarka sağlam bir takım. Rusya ile oynayacakları maç
grubun kaderini belirleyecektir.

Pukki'nin büyük sorumluluğu
 
Grubun diğer takımı Finlandiya'nın buraya gelmesi bile büyük bir başarı. Savunmaları sağlam bir takım ancak hücum için aynısını söyleyemeyiz. Pukki'nin üzerinde büyük bir baskı olacaktır. Buna rağmen yenilmesi kolay bir takım değil.

YORUMLAR

  • 0 Yorum