Alexander Sörloth'un Trabzonspor'da evrimi

Alexander Sörloth, potansiyeli ile her zaman gelecek vaad ediyordu ama Trabzonspor'da çok daha farklı bir seviyeye çıktı.

Alexander Sörloth'un Trabzonspor'da evrimi
29 Temmuz 2020 - 08:35 - Güncelleme: 29 Temmuz 2020 - 11:38
FUTBOO | Bu sezon Süper Lig'de 34 maça çıkan Alexander Sörloth, attığı 24 golle ligin gol kralı olurken gollerinin yanına da 9 asist ekleyerek toplamda 33 gole katkı sağladı. Trabzonspor ile bir yıllık daha kiralık sözleşmesi bulunan Norveçli golcü, şüphesiz kariyerinin zirvesini Türkiye'de yaşadı...

24 yaşındaki futbolcu, sürekli gelecek vaad ediyordu ancak asıl patlamayı Trabzonspor'da yaşadı. Peki Sörloth'un evrimi nasıl gelişti bakalım...

Her sene bir takım...

Rosenborg altyapısından yetişen Sörloth, gelecek vaad eden çoğu genç gibi Hollanda'nın yolunu tutmuştu. Groningen ile bir sezon geçiren Norveçli 42 maçta 6 gol atarak pek de bekleneni veremeyince Danimarka'nın yolunu tuttu. İlk sıçramasını da burada yaşadı. Midtjylland'da 26 maçta 15 gol ve 9 asist üreten Sörloth, yıllardır forvet sıkıntısı yaşayan Crystal Palace'a 9 milyon euro karşılığında transfer oldu.
Savunma oyunu anlayışını benimseyen Palace'da oynamak forvetler için zordur. Son yıllarda bu durum hep böyle oldu. Sörloth için de aynısı oldu. 20 maçta 1 gol atabilen Sörloth, Belçika'da Gent takımına kiralandı. Burada da aslında çok iyi bir performansı olamadı. 22 maçta 5 gol ve 3 asist üretti ama Gent'te daha çok 4-3-3'ün sağ kanadında oynatıldığını belirtmekte fayda var. 

Bir yılda Avrupa'nın en çok gol katkısı veren isimlerinden oldu

Performansı artmıyordu ancak 1.94 boyu ve bitirici sol ayağıyla hep potansiyelli bir futbolcu oldu. Ve ardından Trabzonspor... Süper Lig'e geldiğinde 'Kim bu çocuk?' dendi. 'Daha iyisi yok mu?' dendi. Son iki yılına bakıldığında soru işareti olarak görüldü. Bordo mavili forma ile potansiyelini gösteren Sörloth, tüm kulvarlarda oynadığı maçlarda 32 gol ve 10 asist yaparak sadece Süper Lig değil, Avrupa'nın da en çok gol katkısı veren futbolcularından birisi haline geldi. 42 gole katkı sağlayan Sörloth'un adı şimdilerde Avrupa'nın dev takımları ile anılmaya başlandı bile.

Değeri bir sezonda iki kat arttı

Trabzonspor'a gelmeden önce 6 milyon euro olan piyasa değeri şimdi ise 13 milyon euro ki sezon içinde 16 milyon eurolara kadar çıktı. Aradaki düşüş de zaten pandemiden kaynaklanıyor. Bonservisi hala gol sıkıntısı yaşayan Crystal Palace'da bulunuyor ama Napoli'nin ciddi bir ilgisi var. 

Ya Premier League ya büyük transfer

Sörloth'u bir sezon daha Trabzonspor'da izleyeceğiz gibi gözüküyor. Yine Süper Lig'in en ciddi gol kralı adayı olacaktır. Ancak bir sene sonra onu ya Premier League'in as forveti ya da en az 30 milyon euro karşılığı Avrupa'nın büyük bir takımına transfer olarak göreceğiz. Biz de 'Bu futbolcu Türkiye'de kendini parlattı' diyeceğiz...

YORUMLAR

  • 0 Yorum