Almanya maçı sonrası işler değişiyor...

Fenerbahçe'de Luiz Gustavo'nun orta sahadaki yeri garanti ama yanında kimin oynayacağı büyük merak konusu...

Almanya maçı sonrası işler değişiyor...
10 Ekim 2020 - 10:16
Fenerbahçe'de forvette görev yapabilecek 5 isim olsa da Samatta’nın yeri şimdilik garanti görünüyor. Erol Bulut’u asıl orta sahada zor bir seçim bekliyor. Gustavo ve Sosa şu ana kadar ön plana çıkan isimler oldu. Ancak Ozan Tufan'ın Almanya maçı sonrası işler değişebilir.

Luiz Gustavo, sarı lacivertli takımda yeri değişilmez olan isimlerden. Rekabette en rahat isim Sambacı olabilir. Gustavo sezona çok iyi başladı. Ozan ve Tolga da defansif orta saha olarak görev yapabiliyor ancak tecrübeli oyuncu bu ikilinin çok önünde. Orta saha oyuncuları içerisinde ilk 11’e en yakın isim Gustavo gibi görünüyor.

Jose Sosa'dan formayı almak kolay değil

Arjantinli oyuncunun rekabette tek dezavantajı, ilerlemiş yaşı. 21 takımlı uzun sezonda 35 yaşındaki tecrübeli oyuncunun zaman zaman fiziksel düşüşler yaşaması muhtemel. Ancak sağlıklı ve fiziken hazır bir Sosa’dan formayı almak hiç kolay olmaz.

Ozan Tufan ise yükselişte. Milli oyuncu, ligin ilk haftasında Rize maçında yedek kaldı ve bu durumdan memnun olmadığını ortaya koydu. Ozan, her geçen hafta formunu yükseltiyor. Son olarak Almanya maçındaki futboluyla herkesi hayran bıraktı. Başarılı oyuncu rekabette iddialı.

Mert Hakan idmanlarda hırslı

Sezonun flaş transferlerinden olan Mert Hakan Yandaş'ın en büyük şanssızlığı, lig başlamadan hemen önce sakatlanmasıydı. Bu nedenle hazır hale gelmesi zaman aldı, rekabette geri kaldı. Mert Hakan şimdi idmanlarda 11’i ne kadar istediğini gösteriyor.

Tolga Ciğerci ise rekabette zayıf halka olarak görülen oyunculardan biri. Ancak Erol Bulut’un Tolga’yı beğendiği de bir gerçek. 28 yaşındaki futbolcu belki yeni transferlerle birlikte arka planda kalmış olabilir ancak formayı yeniden kapmak için elinden geleni yapacaktır.

Pelkas oynamaya hazır...

Yunan yıldız Pelkas, PAOK’tan hazır geldi. Hatta sezonu daha erken açtığı için takımdaki en hazır isim Pelkas olabilir. Ancak takıma uyumu, yeni sistemi benimsemesi gibi konular soru işareti. 26 yaşındaki oyuncu potansiyelini sahaya yansıtırsa, 11’den kolay kolay çıkmaz.

Fenerbahçe altyapısının göz bebeği olan genç yıldız adayı Ömer Faruk, geçen sezonun son haftalarında forma şansı bulmaya başlamıştı. İlk 4 haftada sadece Karagümrük maçında kadroya alınan 17 yaşındaki oyuncu için bu sezon süre alması çok daha zor görünüyor. (Fanatik)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum