Altan Tanrıkulu'dan Süper Lig 5. hafta iddaa tahminleri

Yazarımız Altan Tanrıkulu, Süper Lig'in 5. haftasında oynanacak maçlarla ilgili iddaa tahminlerini paylaştı.

Altan Tanrıkulu'dan Süper Lig 5. hafta iddaa tahminleri
03 Eylül 2022 - 00:10 - Güncelleme: 03 Eylül 2022 - 01:11
Yazarımız Altan Tanrıkulu, Süper Lig'in 5. haftasında oynanacak Ümraniyespor - Trabzonspor, Fenerbahçe - Kayserispor, Ankaragücü - Beşiktaş ve Galatasaray - Gaziantep FK maçlarıyla ilgili iddaa tahminlerini paylaştı.

İşte Altan Tanrıkulu'nun Süper Lig 5. hafta iddaa tahminleri;
 
Ümraniyespor - Trabzonspor

Cornelius'u sürpriz bir şekilde FC Kophenag'a kaptıran ancak bunun üzüntüsünü aynı gün Umut Bozok ve Maxi Gomez transferlerini sonuçlandırarak taraftarına unutturan Trabzonspor iki haftalık puan kayıplarının ardından tekrar galibiyete ulaşmak isteyecek..
Hamsik, Bakasetas ve Abdülkadir Ömür'ün oynayacak duruma gelmesinin ardından bordo-mavili takımın teknik direktörü Abdullah Avcı'nın da eli rahatladı.

Kophenag rövanşı ve Galatasaray derbisinde hücumda kötü, savunmada başarılı gözüken Trabzonspor 5. Hafta'nın açılış maçını kazanmaya daha yakın taraf. Karadeniz ekibinin bu maça; Taha - Larsen, Hugo, Bartra, Eren Elmalı - Siopis, Dorukhan - Abdülkadir, Bakasetas, Trezeguet - Djianny onbiriyle başlamasını bekliyorum.

İlk hafta Kadıköy'de Fenerbahçe karşısında aldığı 3-3'lük skorla sezon için olumlu sinyaller veren Ümraniyespor, Antalyaspor, Galatasaray ve Adana Demirspor'la peşpeşe oynadığı maçları 1-0'lık sonuçla kaybederek 1 puanda kalmıştı.

Recep Uçar'ın öğrencileri iyi savunma yapmasına karşın hücum yollarındaki etkisiz görüntüsüyle ligin yeni takımı olmanın sıkıntısını yaşadığını açıkça gösterdi.. Sakat ve cezalılar:
Ümraniyespor:
Sakat ve cezalı oyuncusu bulunmuyor.
Trabzonspor: Uğurcan, Edin Visca, Bruno Peres, Serkan Asan, Hüseyin Türkmen
 
Fenerbahçe - Kayserispor

Lige gollü bir başlangıç yaptıktan sonra Konyaspor karşısında beklenmedik derecede kötü oynayan ve sahadan yenik ayrılan Fenerbahçe bu maçın izlerini silmek için Kayserispor'u mağlup etmek isteyecektir.

Avrupa ve lig maçlarında sürekli rotasyon yapan Jorge Jesus'un Eskişehir'deki takımı gördükten sonra en azından savunmayı oturtacağını ve bazı isimlerin yerleriyle oynamayı bırakacağı düşüncesindeyim. Transferin son günlerinde yaşanan spekülatif gelişmeler nedeniyle morali bozulan Fenerbahçe taraftarı da Kadıköy'de alınacak gollü bir galibiyetle tekrar kendine gelmek isteyecektir.

Serdar Aziz'in takımla birlikte çalışmalara başlamasıyla sakat sayısı azalan sarı-lacivertli ekipte Enner Valencia'nın yokluğunda King-Pedro ikilisi sahada olacaktır.

Geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynayan rakibi karşısında Fenerbahçe'nin bu maça; Altay - Osayi, Szalai, Luan Peres, Alioski - İsmail Yüksek - İrfan Can, Zajc, Lincoln - Joao Pedro, King dizilişiyle çıkmasını bekliyorum.

Sezona Çağdaş Atan yönetiminde başlayan Kayserispor ilk 4 haftayı 2 galibiyet, 2 beraberlik alarak kapatmasına karşın Giresunspor'a karşı son maçta oynadığı futbol ve attığı gollerle takdir topladı.

Thiam, Mensah, Gavranovic, İlhan Parlak gibi hücum silahları olan sarı-kırmızılı ekip tıpkı Konyaspor'un yaptığı gibi Fenerbahçe'yi orta sahada etkisiz hale getirip kontra toplarla gol arayacaktır. İki takımın da gol atma potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek Kadıköy'deki maçın da bol gol pozisyonlu ve zevkli geçeceği düşüncesindeyim.. Sakat ve cezalılar:
Fenerbahçe:
Enner Valencia (kırmızı kart cezalısı), Nazım Sangare (sakat)
Kayserispor: Joseph Attamah, Mustafa Pektemek,Emrah Başsan (sakat)
 
MKE Ankaragücü - Beşiktaş

Süper Lig'de geride kalan 4 haftanın en iyi futbol oynayan takımı olarak gözüken ve liderlik koltuğunu geçtiğimiz hafta devralan Beşiktaş Ankara deplasmanına da favori olarak gidiyor..
Özellikle ilk 60 dakikalarda çok etkili futbol oynayan Beşiktaş'ın ligde henüz galibiyeti bulunmayan rakibi karşısında da ilk yarı gol bulma ihtimali yüksek gözüküyor.

Özellikle kanatlardan gelen toplarda Weghorst'u pozisyona sokan Kara Kartal, Hollandalı santraforun servisleriyle de Muleka opsiyonunu Sivasspor karşısında çok iyi kullanmıştı.

Cenk Tosun'un yine yedek kulübesinde başlayacağını düşündüğüm bu zorlu maçta Beşiktaş'ın geçen hafta olduğu gibi; Ersin - Rosier, Necip, Saiss, Mausaka - Salih, Gedson, Dele Alli - Muleka, Weghorst, N'Koudou onbiriyle sahada olacağını tahmin ediyorum.

Hafta içinde teknik direktör değiştiren ve Ömer Erdoğan'ı takımın başına getiren Ankaragücü ise seyircisi önünde liderden mutlaka puan almaya çalışacaktır.. Tecrübeli oyuncularla gençleri bir araya getiren Başkent ekibinde özellikle Karagümrük maçında savunmadaki uyumsuzluk göze çarpmıştı. Sakat ve cezalılar:
Ankaragücü:
Sıtkı Ferdi İmdat (sakat)
Beşiktaş: Atiba, Ghezzal, Josef de Souza (sakat)
 
Galatasaray - Gaziantep FK
5. Hafta'nın tahmini en zor maçı pazartesi akşamı oynanacak.. Ligde sadece 2 gol atabilen ama kalesinde de sadece 1 gole izin veren Galatasaray'la Erol Bulut yönetimindeki Gaziantep'in maçı üst sıraların şekillenmesi adına da önem taşıyor.

Trabzon depasmanında rakibinden daha iyi oynayan ve az da olsa net fırsatlar yakayalayan Galatasaray'da bitiricilik sorunu hala çözülebilmiş değil.. Okan Buruk'un bu maçta da Seferovic'i ilk onbire koyacağını ancak İsviçreli forvetin etkisiz kalması durumunda bu kez devre arasında Gomis silahını kullanacağı düşüncesindeyim.

Mauro Icardi'yi de kadrosuna katma çalışmalarını sürdüren Galatasaray'ın sahaya; Muslera - Boey, Abdülkerim, Nelsson, Van Aanholt - Torreira, Sergio Oliveria - Yunus, Mertens, Kerem , Seferovic onbiriyle çıkacağını düşünüyorum.

Geçen yıl sahasında en başarılı üçüncü takım olan Gaziantepspor deplasmanlarda çok etkisiz görünmüştü.. Lazar Markovic gibi tecrübeli bir isimle kadrosunu güçlendiren kırmızı -siyahlı ekipte özellikle Sagal ve Figuerido çok formda.. Savunmada aksamalar yaşayan Gaziantepspor İstanbul'da gol bulabileceği, hatta maça ortak olacağını düşünüyorum.. Ama saha, seyşirci ve yedek kulübesi avantajlarıyla Okan Buruk'un takımının kazanmaya daha yakın olduğu görüşündeyim. Sakat ve cezalılar: 
Galatasaray:
Dubois (şüphneli), Midtsjö (sakat)
Gaziantepspor: Mustafa Eskihallaç (sakat)

YORUMLAR

  • 0 Yorum