Friedel'den Galatasaray ve Liverpool itirafları

ABONE OL

Kariyerinde Galatasaray'da da oynayan Amerikalı kaleci Brad Friedel, Liverpool ve Galatasaray günleri hakkında itiraflarda bulundu.

40 yaşına kadar oynayan, Galatasaray, Liverpool, Blackburn, Aston Villa, Tottenham gibi takımların kalesini koruyan ABD'li kaleci Brad Friedel, kariyeri hakkında FourFourTwo'ya röportaj verdi.

Friedel, kariyerinde ortaya koyduğu en kötü performansların Liverpool'dayken olduğunu itiraf ederken İngiltere'de çalışma izni alamadığı günler hakkında konuştu.

Galatasaray'ın eski kalecisi Friedel'in röportajından öne çıkan kısımlar şu şekilde;

'Çalışma iznim çıkmayınca...'

Newcastle ile bir sözleşme imzalamıştım. Temyiz yoluyla çalışma iznimi almaya çalışırken üç ay boyunca oradan oraya gittim. Çalışma iznim çıkmayınca Sunderland ile sözleşme imzalamaya çalıştım ama bu da reddedildi. Southampton'da da tekrar denedim. Olmadı. Artık bir iznim olacağından emin değildim.

Premier League'de çalışma izni almak için Milli takımınızın önceki iki sezondaki maçlarının yüzde 75'inde yer almak zorundaydınız ve genç bir kaleci olarak bunu yapmak zordu. 

'Bu durum benim Galatasaray'a gitmemi sağladı'

Ama bu durum beni Brondby ve Galatasaray'a transfer olmamı sağladı. Aksi takdirde bu deneyimleri yaşayamazdım. Oralarda harika deneyimlerim oldu.

Sonunda Prmeier League'de çalışma iznim çıktıktan sonra Liverpool'a transfer oldum. Liverpool'a katılmak çok büyük bir olaydı. Çalışma izni almam çok uzun sürmüştü. Bu yüzden çok fazla duygu taşıyordum. 

'Hayatım boyunca oynadığım en kötü anlardı'

Liverpool'da ilk üç ayım muhtemelen hayatım boyunca oynadığım en kötü anlardı. Çok kararsızdım. Sander Westerveld'ı getirmişlerdi ve takıma girmek çok zordu. İşlerin asla istediğim gibi yürümemesi utanç vericiydi. Ancak Liverpool için oynamak bir onurdu. 

brad friedel galatasaray liverpool