Babasından farklı bir yol çizen Rodman

Dennis Rodman'ı nasıl biliriz? NBA'in hırçın çocuğu, asi ruhlu, saç rengini sürekli değiştiren ve kendi tarzını yaratan biri... Rodman'ın kızı Trinity Rodman ise futbolculuk hayatına başladı. Biz de Trinity'i şimdi daha yakından tanıyoruz...

Babasından farklı bir yol çizen Rodman
02 Kasım 2023 - 22:45
NBA'in unutulması güç karakterleri arasında yer alan Dennis Rodman'ın 18 yaşındaki kızı Trinity Rodman, ABD Ulusal Kadın Futbol Ligi'nde (NWSL) en genç oyuncu olarak Washington Spirit tarafından draft edildi, hatta ilk golünü bile attı. 

Dennis Rodman'ın kızı olan Trinity Rodman, The Guardian'a verdiği röportajda hayatını anlattı. Rodman'ın kızı olmak nasıl bir şey, futbolculuk hayalleri nasıl? Dennis Rodman, onun kariyerinde sürekli kendisi ile anılacak. Çoğu zaman Dennis Rodman'ın kızı olarak bahsedilebilir. Ancak Trinity, bunlardan çok daha fazlası olduğunu çok çabuk gösterdi.

En genç draft edilen futbolcu olması hakkında ''Üniversiteye gitmeden bile aklım her zaman futboldaydı. Daha yüksek bir seviyeye gelebileceğime inandım. Üniversitede olacağından daha iyi olma fırsatın varken neden değerlendirmeyesin ki diye düşündüm.'' diyerek kendisine güvenini gösteriyor.

''Tüm hayatım boyunca bana babam soruldu''

Dennis Rodman'ın kızı olmanın nasıl bir şey olduğunu ise ''Tüm hayatım boyunca bana babam soruldu. Günün sonunda o benim babam ve bunun değişeceğini düşünmüyorum. Beni aşağı çekmiyor, aksine ateşliyor. 'Bu çok can sıkıcı, bir ismim bile yok' diyeceğime benim farklı bir insan olduğumu ve tıpkı babamın basketbolda başarılı olduğu gibi futbolda başarılı olacağımı göstermek istiyorum. Sanırım bu beni daha fazla gaza getiriyor.'' sözleriyle anlatıyor.



Aslında babası gibi o da basketbolu denedi. Sonuçta Rodman'ın kızı... Babası futbolu hiç denememişti ama Trinity, abisi DJ'den çok etkilenmişti. Ailede futbol oynayan tek kişi DJ olmuştu ama futbolu sevmemişti. Trinity, abisi hakkında ''DJ, benim basketbolu sevmemi istiyordu, ben ise onun futbolu sevmesini istiyordum. Biraz komik bir durumdu. Sonra ikimiz de bu iş böyle olmayacak diyerek kendi yolumuza baktık. O da zaten basketbolcu oldu'' şeklinde konuşuyor.

''Benimki gibi bir babam olunca kimse annemi sormuyor...''

Dennis Rodman'dan boşandıktan sonra Trinity ve DJ'i bekar bir anne olarak yetiştiren Michelle Rodman ise Trinity'nin rol modeli... 

Trinity, ''Benimki gibi bir babaya sahip olunca kimse annemi sormuyor ama insanların annemin hayattaki her konuda en büyük destekçim olduğunu bilmesini istiyorum. Annem çok güçlü bir kadın ve benim rol modelim. Ayrıca en iyi arkadaşım. Belki NBA'de yer alamadı ama son derece güçlü, rekabetçi ve kararlı birisidir.'' diyerek annesinin kendisi için olan önemini anlatıyor.

''Saha içinde olmak istediğim kişi bu''

Daha 18 yaşında ama ne istediğinden emin olduğunu ''Topla beraber korkutucu olup tehlike yaratmak istiyorum. İnsanların Trinity Rodman'ı tahmin edilemez biri olarak görmesini istiyorum. En büyük hedefim çok sıkı çalışmak ve iyi yerlere gelebilmek. Daha çok hızlanmak, daha çok güçlenmek, daha çok zeki hareketler yapmak istiyorum. Saha içinde olmak istediğim kişi bu.'' sözleriyle dile getiriyor.

Dennis Rodman, Washington Spirit ile çıktığı ilk profesyonel maçta 55. dakikada oyuna girip 60. dakikada ilk golünü atmıştı. İsmini daha çok duyacağız gibi gözüküyor. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum