ANALİZ | İlk 4 haftada Galatasaray

Süper Lig'e beklenenden daha iyi bir başlangıç yapan Galatasaray, milli ara öncesi düşüşe geçmişti. Peki sarı-kırmızılılar için ilk 4 haftalık süreçte neler yaşandı? Takımın pozitif yanları neler?

ANALİZ | İlk 4 haftada Galatasaray
10 Ekim 2020 - 02:51 - Güncelleme: 10 Ekim 2020 - 02:59
FUTBOO | Transfer döneminde istediği hamleleri yapmakta zorlanan Galatasaray, beklenenin aksine Süper Lig’e iyi bir giriş yaptı. İlk iki haftayı kayıpsız kapatan Galatasaray, diğer iki haftada ise 3 puan alamadı. Peki sarı-kırmızılılar için milli ara öncesi nasıl geçti? Sahada görünen pozitif yanlar ve takımın eksikleri nelerdi?

Finansal nedenlerle sezona istediği bir kadro ile başlayamayan Fatih Terim, elindeki oyunculardan en ideal kadroyu bulmaya çalıştı. Genel görüş, sarı-kırmızılıların sezona kayıplarla başlayabileceği yönündeydi ancak sarı-kırmızılılar ilk iki hafta hem iyi bir mücadele örneği sergiledi hem de ligde 6 puan topladı. 

En büyük sıkıntı; yorgunluk

Bu sırada Avrupa Ligi elemeleri maçlarına da çıkan Galatasaray’da göze çarpan en önemli sıkıntılardan biri, takımın kısıtlı kadro nedeniyle yoğun tempoda çok yorgun düşmesi oldu. Özellikle Rangers ve Süper Lig’deki son Kasımpaşa maçında oyuncuların yorgunluğu saha içine de doğrudan yansıyordu. Uzun seyahatler ve bazı oyunculara fazla yük binmesi, sakatlıkları da beraberinde getirdi.

Fatih Terim’in ve Galatasaraylıların bu sezon en çok umutlandığı isimlerden olan Taylan Antalyalı, Kasımpaşa maçında sakatlandı. Aslında yoğun tempoyu daha önceden planlayan Fatih Terim, kondisyon uzmanı Scott Piri’yi ekibine tam da bunun için dahil etmişti.

Hücum hattı topla buluşamıyor

Avrupa Ligi’ne veda ettiği için artık tamamen lige odaklanacak Galatasaray’da ilk 4 haftada göze çarpan bir diğer sorun da, takımın rakip ceza sahasındaki etkisizliği oldu. Falcao da oynasa, Diagne de oynasa Galatasaray forvette oynayan oyunuyu topla buluşturmakta ilk 4 hafta çok zorlandı. Sarı-kırmızılıların hücumda zorlanmasının bir diğer nedeni de, Henry Onyekuru gibi Fatih Terim’in sevdiği tarzda, süratli, koşularıyla rakibin dengesini bozacak bir oyuncunun olmaması. 

Bu senenin en önemli isimleri; Marcao ve Luyindama

Sarı-kırmızılılar adına ilk 4 hafta ve Avrupa’daki maçlarda sevindirici yanlardan biri Luyindama ve Marcao’nun performansı oldu. Transfer döneminde adı AS Roma ile anılan Marcao, Luyindama ile çok iyi bir uyum yakaladı. Galatasaray’ın kazandığı ya da kaybettiği maçlarda bu ikilinin performansı şu ana kadar hep çok iyiydi. Muslera’nın yerine kaleyi Fatih’in koruduğu bu dönemde Marcao-Luyindama ikilisinin performansı, sarı-kırmızılı takımın alacağı puanları da doğrudan etkileyecek gibi görünüyor.

Arda Turan’ın performansı kritik olabilir

Galatasaray’a uzun yıllar sonra dönen Arda Turan’ın, kadro sıkıntısının yaşandığı bu dönemde göstereceği performans da büyük önem taşıyor. Takımın en yaratıcı isimlerinden olan Arda Turan, fizik gücünü biraz daha arttırırsa, Galatasaray’ın hücumdaki etkinliğine de pozitif katkı yapabilir. Ligdeki 4 maça da ilk 11 başlayan milli oyuncu, forvetin topla buluşma sorununu da giderebilecek ilk isimler arasında yer alıyor.
Seyircisizlik büyük eksi

Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu’nda seyircisi önünde oynadığı maçlara büyük avantajla çıkıyordu. Ancak pandemi nedeniyle seyircinin olmamasından en çok etkilenen kulüplerden biri oldu Galatasaray. İç saha maçlarında rakibi, hatta zaman zaman hakemi baskı altına alıp, takımı ateşleyen taraftarın olmayışı, takımın iç sahada daha çok zorlanmasına yol açıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum