ANALİZ | İlk 8 haftada Trabzonspor

Geçen sezon son ana kadar şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor için işler bu sene umduğu gibi gitmiyor...

ANALİZ | İlk 8 haftada Trabzonspor
14 Kasım 2020 - 02:22
FUTBOO | Geçen sezon Süper Lig'de şampiyonluğu son haftalarda kaçıran Trabzonspor, aynı sene içerisinde form olarak tepetaklak geriledi. Sezonun bitmesinin ardından Sörloth, Sosa ve Novak'ı kaybeden bordo mavililer, bu isimlerin yerini dolduramayınca bedeli ağır oldu.

Kendisinden az puan toplayan sadece 3 takım var

Sezona Eddie Newton ile başlayan Trabzonspor, ilk 8 haftada sadece 1 kez kazanabilken 4 kez yenildi ve ligin son sıralarında yer alıyor. 17. sırada bulunan Trabzonspor'dan daha az puan toplayan sadece 3 takım var: Gençlerbirliği, Denizlispor, Ankaragücü.
 
Süper Lig'in ilk 8 haftasında Trabzonspor

Oynadığı maç: 8
Galibiyet: 1
Beraberlik: 3
Mağlubiyet: 4

Trabzonspor'da beklenen oldu ve Eddie Newton ile yollar ayrıldı. Yerine ise Abdullah Avcı getirildi. Abdullah Avcı bilindiği üzere bir sisteme bağlı oynamayı tercih eder. Bunun için de zaman ve sabır gerekli. Ancak şu an bordo mavili ekipte bu ikisi hiç yok. 

Geçen sezon: 4 galibiyet, 1 yenilgi / Bu sezon: 4 yenilgi, 1 galibiyet

Geçen sezon ilk 8 haftada Trabzonspor 4 galibiyet alıp sadece 1 kez yenilmişti. Bu sezon ise tam tersi bir tablo var. 4 yenilgi, 1 galibiyet... Sırf bu istatistik bile takımı özetler şekilde. Şampiyonluğa oynandığı sezon Trabzonspor, ligin ilk yarısının sonlarında çıkış yakalayıp ikinci yarının başında vites arttırmıştı.



Abdullah Avcı ile yeniden başlangıç

Şimdi taraftarların da beklediği Abdullah Avcı ile aynı şekilde aynı dönemde bir çıkış yakalayabilmek. Kadro geçen senenin aksine zayıfladı, yıldızların yeri dolmadı ama burada olmayı hak edecek bir kadro değil. Avcı yönetiminde Trabzonspor için sezon yeni başlıyor olabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum