Ankaragücü neden düştü? Madde madde sebepleri

Süper Lig'de küme düşen ilk takım Ankaragücü oldu. Başkent ekibini küme düşüren faktörleri değerlendirdik...

Ankaragücü neden düştü? Madde madde sebepleri
21 Temmuz 2020 - 08:31 - Güncelleme: 21 Temmuz 2020 - 08:36
FUTBOO | Ankaragücü, Süper Lig'e ilk veda eden takım oldu. Kesin düşecek, kalacak, düşüyor mu, kalabilir mi derken ligin bitimine bir hafta kala Ankaragücü, Süper Lig'e veda etti. 

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın ardından Süper Lig'de en fazla maça çıkan 4. takım olan Ankaragücü, 5. kez küme düşme üzüntüsü yaşarken biz de başarısızlığın nedenlerini sorguladık...

Transfer yasağı 

Sezon başında FIFA'dan transfer yasağı alan Ankaragücü, lige başlarken kadrosuna takviye yapamadı. Bir önceki sezonun kadrosuyla devam eden Ankaragücü, ligin ilk yarısında sadece 13 puan toplayabildi.

Bir anda 15 transfer

Devre arası transfer döneminde ise bu yasağın kalktığını açıkladı. Ara transfer döneminin son gününde ise 15 futbolcuya imza attırdılar. Bir takıma bir anda 15 futbolcu gelince zaten takviye olmuyor, yeni bir takım oluyor...

Teknik direktör sürekli değişti

Ankaragücü, bu sezon 5 farklı teknik direktörle çalıştı. BEŞ! Aykan Atik ile başlayan Başkent ekibi, 4. haftada Metin Diyadin'i takımın başına getirdi. 11. haftadan sonra Mustafa Kaplan takımın başına geldi. Onun da süresi 7 hafta oldu. Sonra Mustafa Reşit Akçay geldi. 29. haftadan itibaren de İbrahim Üzülmez'e görev verildi. Türkiye için teknik direktör cehennemi diyoruz tamam ama bir sezonda 5 teknik direktör mü... Çok fazla. 

Trabzonspor maçı öncesi Mustafa Reşit Akçay kararı

Ankaragücü, tüm olumsuzluklara rağmen Mustafa Reşit Akçay yönetiminde çıkışa geçmiş ve ''Acaba kalacaklar mı?'' diye sordurmaya başlamıştı. Fenerbahçe'yi de mağlup eden ve Akçay yönetiminde bir oyun kimliği kazanan Ankaragücü, son 6 haftaya girilirken Trabzonspor maçı öncesi Mustafa Reşit Akçay ile yolları ayırma kararı aldı. Sebep mi? Akçay'ın sezonun ilk yarısında söylediği ''Trabzonspor şampiyon olsun isterim'' açıklaması... Takım ligde kalma savaşı verirken bu açıklama nedeniyle teknik direktör ile yollar ayrıldı. Tek bir maç için son 6 maçı riske etmeye gerek var mıydı?

Takımda çıkan koronavirüs ve antrenmanların iptali

Süper Lig'in pandemi sonrası devam edeceğinin açıklanmasının ardından Ankaragücü, takımda Faty'nin koronavirüse yakalandığını açıkladı. Ankaragücü'nde ligin başlamasına az bir süre kala antrenmanlar ertelenirken takımdaki diğer futbolcuların da uzun süre antrenmana çıkmak istemediği ve motivasyon kaybı yaşadığı belirtilmişti. Lig başlarken de fizik durumu en hazır olmayan takımlardan biri olarak Ankaragücü gösteriliyordu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum