Başakşehir'de sezonun 5 kahramanı

Süper Lig'de tarihi bir zafere imza atarak şampiyonluğa ulaşan Başakşehir'de kuşkusuz bazı oyuncular çok daha fazla öne çıktı! Başakşehir'i zafere taşıyan en kritik 5 ismi değerlendirdik.

Başakşehir'de sezonun 5 kahramanı
21 Temmuz 2020 - 11:02 - Güncelleme: 21 Temmuz 2020 - 11:13
FUTBOO | Her şampiyonluğun, her başarının kahramanları vardır. Elbette bu zafer geçmişe bakıldığında diğerlerinden çok daha farklı... Süper Lig'de 6. şampiyon olmayı başaran Başakşehir'in şampiyonluğunda en büyük rolleri hangi oyuncular oynadı?

Yalnızca Başakşehir değil, Türk futbol tarihine geçmeyi başardılar. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor'un ardından Süper Lig'de bir şampiyon daha çıktı. Peki bu zaferde hangi yıldızlar ön plana çıktı?

Çok sabretti, mutlu sona ulaştı: Edin Visca

Başakşehir'de 2011 yılından beri forma giyen Boşnak yıldız, her sezon istikrarlı bir görüntü sergilemeyi başardı. Son 5 sezonda takımının şampiyonluk yarışında olmasında büyük rol oynayan Visca, bu sene de üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptı. Okan Buruk yönetiminde roller daha eşit paylaşılsa da 30 yaşındaki futbolcu, bu sezon da Süper Lig'de 32 maçta 12 gol, 13 asistlik performans sergilemeyi başardı. Visca, Süper Lig genel kariyerinde 262 maçta 75 gol, 76 asistle tam 151 gole katkıda bulunarak bu ligin en önemli kalitelerinden biri olduğunu kanıtladı.


Kritik anların golcüsü: Demba Ba

Beşiktaş'ta taraftarın sevgilisi haline gelmesine karşın şampiyonluk sevinci yaşayamayan Demba Ba, Başakşehir'de daha az gol atmasına karşın kritik anlarda ortaya çıkması ve oyun sistemindeki önemiyle şampiyonluğu getiren isimlerden biri oldu. Okan Buruk'un çözümler üretemediği dönemin ardından çift forvete geçmesiyle birlikte Demba Ba başka bir seviyeye ulaştı. Birçok maçta kilit açan ya da geri dönüşleri başlayan isim olan 35 yaşındaki futbolcu, bu sezon 27 maça 12 gol, 5 asist sığdırmayı başardı.

Takımın beyni: İrfan Can Kahveci

Gençlerbirliği'nden 2017 yılında transfer edilen İrfan Can Kahveci, her sezon üstüne koyarak devam etti ve bu sene de üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptı. Emre Belözoğlu'nun takımdan ayrılmasıyla birlikte oyunu yönlendiren ve saha içi liderlik görevini üstlenen İrfan Can şampiyonlukta büyük rol oynadı. Oynadığı bölge itibariyle daha fazla gol atması gerektiği yönünde eleştirelere maruz kalan milli oyuncu, atak başlangıçlarında yaptıkları ve oyunun temposunu ayarlamasıyla birçok maçın skorunu takımının lehinde tutmayı başardı. 25 yaşındaki futbolcu, bu sezon ligde 29 maçta 4 gol, 5 asistlik katkı verdi.

Mahmut Tekdemir

Emre Belözoğlu ile birlikte performansını yükselten ve oyununu başka bir seviyeye çıkaran Mahmut'un, bu sene neler yapacağı merak ediliyordu. Belözoğlu'nun ayrılışı sonrası düşüşe geçeceği yönünde tahminlerde bulunulan milli futbolcu, yine üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. 32 yaşına rağmen enerjisiyle takımın ağır yükünü çeken ve savunmayı fazlasıyla rahatlatan Mahmut Tekdemir, attığı 3 kritik golle de şampiyonlukta önemli rol oynadı.

Mert Günok

Şampiyonluk için şüphesiz en önemli pozisyonlardan biri de kaleci. Son 10 yılda Fernando Muslera'nın ligde yaptıkları ve kazanılan şampiyonluklardaki etkisi düşünüldüğünde kalecinin önemi konusunda herkes hak verecektir. Başakşehir'in son yıllarına bakıldığında ise 2017-2018 sezonunda Volkan Babacan'ın yaptığı büyük hata ve Galatasaray'ın şampiyonluğu hemen akıllara gelir. Mert Günok ise son 2 yılda kalede hem takımına hem teknik adamlara fazlasıyla güven verdi. Özellikle ligin son döneminde yaptığı kurtartışlarla Başakşehir'i oyunun içinde tutmayı başaran milli kaleci, 33 maçta 31 gol yedi ve 10 maçta kalesini gole kapattı. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum