Antalya yıldızlarıyla güldü

Süper Lig'in 6. haftasında Antalyaspor sahasında Osmanlıspor'u 3-0 mağlup etti. Eto'o ve Nasri birer gol kaydederken, Jeremy Menez maçın 74. dakikasında oyuna dahil oldu.

Antalya yıldızlarıyla güldü
25 Eylül 2017 - 21:25 - Güncelleme: 25 Eylül 2017 - 22:02

Antalyaspor mücadeleye 4-2-3-1 formasyonu ile başlarken, süper yıldızları Eto'o ve Samir Nasri ilk 11'deydi. Konuk ekibin yeni teknik direktörü İrfan Buz takımını 4-2-3-1 dizilimi ile sahaya çıkartırken golcü isim Sokol Cikalleshi yedek kulübesinde oturdu. Antalyaspor'un yeni teknik direktörü Leonardo maçı tribünden takip etti.


Eto'o ve Nasri devrede

Mete Kalkavan'ın ilk düdüğü ile mücadele başladı. İlk dakikalarda Osmanlıspor kalesine yüklenen Antalyaspor 4'üncü dakikada penaltı kazandı. Celutska'nın sağ kanattan yaptığı orada top Maxsö'nün koluna çarptı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Samuel Eto'o klas bir penaltı vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.

Geri kalan dakikalarda iki takımda orta sahada çok top kaybı yaptıkları için organize olmakta zorlandı. 41'inci dakikada hızlı gelişen Antalyaspor atağında Maicon'un pasıyla topla buluşan Samir Nasri'nin ilk vuruşunda Karcemarskars gole izin vermedi. Seken topla yeniden buluşan Fransız yıldız, enfes bir aşırtma vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve ilk yarının skorunu belirledi: 2-0.


Menez ilk kez forma giydi, gol atağını başlattı

İkinci yarının ilk bölümünde Antalyaspor yarı alanda pas yaparak başlarken, Osmanlıspor ilk yarıda olduğu gibi topu üçüncü bölgeye getirmekte zorlandı. İlk 15 dakikanın ardından oyunda tempo oldukça düştü, karşılıklı hızlı akınlar dışında, iki takım da etkili olamadı ve pozisyon sürekliliğini sağlayamadı.

74'üncü dakikada ev sahibinin uzun süredir beklediği süper yıldızı Jeremy Menez, Mustafa El Kabir'in yerine oyuna dahil oldu.

Mücadelenin 68'inci dakikasında oyuna giren Yekta Kurtuluş 72'inci dakikada ilk sarı kartını gördü. 76.dakikada Serdar Gürler'e faul yaparak ikinci sarı kartını gören futbolcu oyuna girdikten 8 dakika sonra takımını 10 kişi bıraktı.

Dakikalar 85'i gösterirken Menez'in pasıyla sol kanattan ceza sahasına hareketlenen Sakıb'ın ortaya çevirdiği topa bomboş durumda dokunan Maicon, topu filelere gönderdi ve karşılaşmanın skorunu belirledi : 3-0.


Ev sahibi Antalyaspor, Süper Lig'in 6. haftası sonunda ilk galibiyetini elde ederek 6 puanla 13'üncü sıraya yerleşti. Konuk Osmanlıspor ise İrfan Buz yönetimindeki ilk maçında sahadan mağlup ayrılırken haftayı 1 puanla sonuncu sırada tamamladı.


Halil Mert Afacan / Futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum