Antalyaspor Avrupa inadından vazgeçmiyor

Deplasmanda Kasımpaşa’ya konuk olan kırmızı-beyazlılar rakibini Samuel Eto’o, Ramon Motta ve Deniz Kadah’ın golleriyle yenerek, 33. haftayı da ilk 5 içinde tamamladı.

Antalyaspor Avrupa inadından vazgeçmiyor
27 Mayıs 2017 - 17:44

Spor Toto Süper Lig’de sezonu ilk 5 içinde tamamlayarak gelecek yıl UEFA Avrupa Ligi’ne katılmayı amaçlayan Antalyaspor, hedefine bir adım daha yaklaştı.

Kırmızı-beyazlılar, Süper Lig’in zorlu ekiplerinden Kasımpaşa ile deplasmanda oynadığı karşılaşmayı yıldız futbolcusu Samuel Eto’o ve Ramon Motta’nın golleriyle 2-0 kazanarak 33. haftayı da 5. sırada geçti.

AÇILIŞI SAMUEL ETO’O YAPTI

İlk yarısı karşılıklı ataklarla geçen karşılaşmanın 41. dakikasında Antalyaspor, Kasımpaşa ceza alanı dışında, yayın önünden serbest vuruş kazandı. Vuruşu Samuel Eto'o ve Ramon Motta paslaşarak kullandı. Ramon Motta’nın durdurduğu topa Samuel Eto'o bekletmeden sert vurdu ve direğe çarpan top ağlara gitti. Antalyaspor bu golle soyunma odasına Kasımpaşa karşısında deplasmanda 1-0’lık üstünlükle girdi.

Karşılaşmanın 62. dakikasında, ilk golün pasını veren Ramon Motta bu kez kendisi ağları havalandırdı. Soldan gelişen Antalyaspor atağında Sakıb Aytaç’ın pasında topla buluşan Ramon Motta ceza alanına girerek şutunu çekti ve takımını 2-0 öne geçirdi.

MOTTA 5 AY SONRA YİNE KASIMPAŞA’YA ATTI

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 3 ay sahalardan uzak kalan Ramon Motta, Antalyaspor forması ile ligde 5 ay sonra ilk golünü attı. Motta ligde en son 25 Aralık 2016’da, 16. haftada yine Kasımpaşa ile Antalya’da oynanan karşılaşmanın 90. dakikasında atmış ve kırmızı-beyazlılar maçı bu golle 2-1 kazanmıştı.

65. dakikada bu kez Deniz Kadah, Kasımpaşa yarı alanının ortalarında Samuel Eto’o’nun pasında topla buluştu. Tecrübeli futbolcu topla ceza alanına girip kaleci Ramazan Köse’yi de geçerek ağları havalandırdı: 3-0.

ETO’O KRALLIK YARIŞINDA İLK ÜÇTE

Kırmızı-beyazlılar bu sonuçla 33. hafta sonunda puanını 55’e çıkardı ve 5. sıradaki yerini korudu. Antalyaspor’un yıldız futbolcusu Samuel Eto’o ise bu sezonki gol sayısını 17’ye çıkararak son haftaya girerken Gol Krallığı yarışında 21 gollü Vagner Love (Aytemiz Alanyaspor) ve 18 golü bulunan Beşiktaşlı Cenk Tosun’un ardından Atiker Konyaspor’un yıldız oyuncusu Bajic’le birlikte üçüncü sırayı paylaştı.

Ev sahibi Kasımpaşa ise geçen haftaki 4-1’lik Beşiktaş yenilgisinin ardından bu haftayı da puansız tamamladı ve 43 puanda kaldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum