Arda kaptanımız, bir yanlış yapmıştır

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Ankara’da düzenlenen olağan mali genel kurulda, zor bir süreç geçirdiklerini belirtti. Demirören Arda Turan hakkında ise, “Bir hata yapmıştır, ona bunu medeni yollardan göstermek gerek” açıklamasında bulundu.

Arda kaptanımız, bir yanlış yapmıştır
09 Haziran 2017 - 11:59

Ankara’da düzenlenen Futbol Federasyonu Olagan Genel Mali Kurul toplantısında konuşan başkan Yıldırım Demirören, bir basın mensubuna saldıran ve ardından yaptığı basın toplantısında milli takımda bir daha oynamayacağı açıklayan Arda Turan hakkında konuştu.

“ARDA DÜNYA MARKASI”

“Arda kaptanımız, bir yanlış yapmıştır” diyen başkan Demirören, “Arda’ya yanlış yaptığını medeni yollarla göstermek gerek. Arda bir dünya markasıdır ve böyle yetenekler de kolay kolay yetişmez. Arda’nın da referandum sürecinde verdiği destek sebebiyle kasten eleştirildiğini düşünüyorum. Oysa milli mesele deyip A Milli Takım’a sahip çıkılma zamanı. Kenetlenme zamanı. 2024’ü alma zamanı, 2018 Dünya Kupası’na katılma zamanı. En önemlisi herkesin kendine çeki-düzen verme zamanı” yorumunda bulundu.

“O DÖNEM KABUS GİBİ ÇÖKMÜŞTÜ”

Türk futbolu için her türlü fedakarlığı yaptıklarını ifade eden başkan Yıldırım Demirören, “Göreve geldiğimiz zaman şike süreci vardı ve UEFA kabus bir karanlık gibi üstümüze çökmüştü. O gün geldiğimizde, ‘Süreç bitecek’ diye söz vermiştik. O gün hapiste olan arkadaşlarımız da olmak üzere hepimiz 15 Temmuz sürecinde bir mücadele verdik. 6 yıllık mücadele sonrasında da zorlu süreçte verdiğimiz sözümüzü tuttuk. Türk futbolunun önünü açtık. Kulüpler Birliği ile anlaşarak naklen yayın ihalesi konusunu çözüme kavuşturduk. Profesyonel hakemliği getirdik. Video hakem uygulaması konusunda karar aldık” şeklinde konuştu.

“BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARIYORLAR”

“Sayın Şenes Erzik’in yerine Servet Yardımcı UEFA’da göreve geldi. Finansal açıdan TFF tarihinin en parlak tarihini yaşıyoruz” diyen federasyon başkanı Demirören, “Türk futboluna istikrar getiren bir federasyonuz. Zor günler geride kalınca Federasyona talipler de çoğalıyor. Son günlerde yine aynı oyunlar oynanmaya başladı. Bir bardak suda fırtınalar koparıldı. Türk futbolunu karıştırmaya fırsat verildi. Basının Fatih Terim’i ve futbolcuları eleştirdiğini gördük. 1 yıl geçti. Yine aynı kaotik, yine aynı ortam yaratıldı. Fatih hoca ile milli takım kaptanı karşı karşıya getirildi. Eleştirilere açığız ama hakarete asla değiliz” ifadelerini kullandı.

“SEBA’YI CANAYDIN’I ÖRNEK ALALIM”

“15 Temmuz’da dersimizi aldık. Bir olalım diri olalım” diyen başkan Yıldırım Demirören, “Rahmetli Özcan Canaydın, Süleyman Seba gibi örnek olalım. Türkiye Futbol Federasyonu Üyesi olmak ayrı, kulüp üyesi olmak ise ayrıdır. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu şov yapma değil, icraat yapma yeridir” dedi.

“KİMSE BİLEREK HATA YAPMAZ”

Sözlerine “Bu sezon kurullarımız çok eleştiri aldı. Bu kurullar 15 Temmuz’dan sonra göreve geldi. Kurullar belki tecrübesiz olabilir ama o günün kaotik ortamında kurullarımız işlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştı” diyerek devam eden Demirören, “Hakemlerimiz hata yaptı. Yapmaya da devam edecekler. Ama hiç kimse hakemlerin bilerek bu hataları yaptığını söyleyemez” şeklinde yorumda bulundu.

Demirören ayrıca, “Buradan yeni adaylara sesleniyorum. Vereceğiniz kararlarda toplumu ve vicdanını da düşünerek hareket etmek gerekiyor. Biz omuz omuza verirsek aşamayacağımız engel yok. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayının herkese hayırlar getirilmesini temenni ediyorum” diyerek sözlerine noktayı koydu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum