Arda Turan medyayı ikiye böldü

A Milli Futbol Takımı'nın Ukrayna ve İzlanda ile oynayacağı karşılaşmalar öncesinde herkesin aklında tek bir soru var

Arda Turan medyayı ikiye böldü
27 Eylül 2016 - 09:00

A Milli Futbol Takımı'nın Ukrayna ve İzlanda ile oynayacağı karşılaşmalar öncesinde herkesin aklında tek bir soru var. Arda Turan, kadroya alınacak mı?

A Milli Futbol Takımı'nın 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda Ukrayna ve İzlanda ile oynayacağı karşılaşmalar öncesinde Fatih Terim'in Arda Turan'ı kadroya çağırıp çağırmayacağı konusunda futbol kamuoyu ikiye bölünmüş durumda.

Bilindiği üzere Terim, grupta Hırvatistan ile oynanan ilk maç öncesi Arda'nın yanısıra Caner Erkin, Gökhan Gönül, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz gibi isimleri kadroya almayarak büyük bir sürprize imza atmıştı.

HERKESİN AKLINDA O SORU VAR

Terim'in 6 Ekim'de Ukrayna ve 9 Ekim'de İzlanda ile oynanacak kritik maçlar öncesinde belirleyeceği kadro, 30 Eylül Cuma günü açıklanacak. Herkesin aklındaki tek bir soru var: Barcelona forması altında sezona harika bir başlangıç yapan Arda Turan, Milli Takım'a çağırılacak mı?

Spor medyasının önde gelen yazarları ise bu konu hakkında farklı fikirlere sahip. Hürriyet Spor Müdürü Mehmet Arslan, bugünkü köşe yazısında Terim'in Arda konusunda halen net bir karara varmadığını, ancak yıldız futbolcuyu çağırma ihtimalinin giderek yükseldiğini öne sürdü.

"DÜNE KADAR ÇAĞRILMAMA İHTİMALİ VARDI AMA..."

Arslan, yazısında ilginç bir ayrıntıya değinirken, "Acun Ilıcalı'nın kızının düğünü bu krizi aşmak için bir fırsattı. Terim katıldı düğüne ama Arda gelemedi. Dolayısıyla ikilinin bir araya gelme şansı ortadan kalktı. Terim, ekibiyle Arda konusunu tartışıyor. Hırvatistan maçı öncesi de benzer bir toplantı yapılmış, Arda'nın takıma çağrılması eğilimi çıkmıştı. Ama Terim'in kararı tam tersi oldu. Arda konusunda Terim henüz karar vermedi. Bu satırları yazarken yapacağı bazı görüşmeler kararında etkili olabilir. Ve düşüncemi yazayım... Terim şu anda Arda'yı çağırıp çağırmamak arasında gidip geliyor. Düne kadar çağrılmama olasılığı vardı ama Cuma gününe kadar Arda'nın Milli Takım'a dönme ihtimali giderek yükseliyor." ifadelerini kullandı.

SPOR KAMUOYU İKİYE BÖLÜNDÜ

Arslan, yazısında Türk medyasının önde gelen isimlerine Arda Turan hakkında merak edlen o soruyu sorduğunu belirtirken, aldığı yanıtları ise şöyle paylaştı:

Şansal Büyüka (Lig TV): "Yüzde 50.5 çağırmayacak. Yüzde 49.5 çağıracak."

Necil Ülgen (Fanatik): "Orası egoları yenme alanı çağıracak."

Halil Özer (Habertürk): "Çağırmayacağını düşünüyorum."

Tayfun Bayındır (Milliyet): "Çağıracak."

Mehmet Demirkol (Fanatik): "Yüzde 51 çağıracak."

Fuat Akdağ (NTV Spor): "Benim kanaatim çağıracağı yönünde."

Murat Özbostan (Sabah): "Çağırmayacak."

Ali Naci Küçük (Hürriyet): "İleride belki ama şimdi değil."

Fatih Doğan (Sabah): "Davet edeceğini düşünmüyorum."

Atilla Türker (Habertürk): "Şans vereceğini düşünmüyorum."

Övünç Özdem (NTV Spor): "Çağırması sürpriz olur."

Metin Karabaş (Fanatik): "Bir araya gelmeleri artık çok zor."

: goal.com