Arsenal'e Britannia'da şok

Geçtiğimiz hafta kendi sahasında geri dönüşe imza atan Arsenal, deplasmanda Stoke City’e mağlup oldu.

Arsenal'e Britannia'da şok
19 Ağustos 2017 - 21:21

Premier Lig’in ikinci hafta maçında Stoke City’e konuk olan Arsenal, Jese’nin 47.dakikadaki golüyle rakibine boyun eğdi. Arsenal bu sonuçla ilk iki haftayı 6 puan ile geçememe serisini 9 yıla çıkardı.

Her şey var gol yok

Geçtiğimiz hafta kendi sahasında güç bir şekilde kazanan Arsenal, Britannia Stadyumu’nda Stoke City karşısında maça iyi başladı. İlk dakikalardan itibaren rakibini boğan Arsenal, çok kısıtlı dönemler hariç oyun kontrolünü ilk yarı boyunca hiç rakibine bırakmadı. Wenger’in ekibi Welbeck, Mesut ve Lacazatte ile devre boyunca çok net fırsatlar bulsa da topu ağlara gönderemedi. Ev sahibi Stoke City ise Berahinho, Chupo-Moting ve Jese ile hızlı hücumlar ile şans kovaladı. Arsenal’in 8 şut çektiği ilk devre 0-0’lık skorla geçildi.

Jese yıktı geçti

Maçın ikinci yarısı ise şok bir golle başladı. Zayıf başlayan Arsenal atağını kesen Stoke City savunması, hızlı hücumda topu rakip kalenin yakınındaki eski Real Madridli Jese’ye ulaştırdı. 24 yaşındaki İspanyol forvetin 47.dakikadaki golü, takımını kendi sahasında 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra maç neredeyse Arsenal hücum hattı ve Stoke City kalecisi Jack Butland arasında geçti. Rakibini adeta kendi ceza sahasına hapseden konuk ekip; Welbeck, Mesut Özil, Bellerin ve Lacazette ile net fırsatlar bulsa da bu fırsatlardan gol çıkarmayı başaramadı. ‘Nöbetçi’ özelliği ile bilinen Oliver Giroud da kenardan geldiği maçta gol atamayınca, Arsenal Stoke City’e deplasmanda boyun eğdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum