Atlantik Ligi geliyor

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin ardından Avrupa'daki bazı takımlar, yeni bir turnuvayı gündeme getirdi

Atlantik Ligi geliyor
13 Ekim 2016 - 09:00

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin ardından Avrupa'daki bazı takımlar, yeni bir turnuvayı gündeme getirdi.

UEFA, tarafından organize edilen Şampiyonlar Ligive Avrupa Ligi'nden sonra Avrupa'da bir yeni kupa daha düzenlenmesi gündeme geldi.

Danimarka temsilcisi Kopenhag'ın sportif direktörü Anders Horsholt, konuyu ilk kez açıklarken bu oluşumun içerisinde yer alacak bazı takımların ismi de ortaya çıktı.

Kendi ülkelerinde büyük başarılara sahip ancak Avrupa'nın devleri arasına girmekte zorlanan kulüplerin gelişmesi için yeni bir yapının ortaya çıkması gerektiğini dile getiren Anders Horsholt "Bu bizim yarattığımız bir durum değil ancak biz bununla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Eğer şimdi harekete geçmezsek, büyük kulüpler daha da büyüyerek güçlenmeye devam edecek. Bu nedenle biz de bazı modelleri tartışıyoruz, alternatifler yaratmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

PLANANAN TURNUVANIN DETAYLARI VE GÖRÜŞÜLEN KULÜPLER

Kopenhag Direktörü Horsolt yaptığı açıklamada Anderlecht, Club Brugge, Ajax, PSV, Feyenoord,Celtic, Rangers, Malmö ve Rosenborg kulüpleriyle görüşmeler içerisinde olduklarını da dile getirirken, planlanan ligin isminin "Atlantik Ligi" olması bekleniyor.

Şampiyonlar Ligi ile yapılan anlaşma gereği bu turnuvanın 2021 yılından önce hayata geçme şansı bulunmazken, Atlantik Ligi'nin hayata geçmesi halinde turnuvada yer alacak takımların, kendi ülkelerinin yerel kupalarına katılmaması planlanıyor.

: sporx.com