G.Saray CSKA'ya mağlup: 84-109

THY Euroleague'de 2016-17 sezonunun ilk hafta maçında Galatasaray Odeabank İstanbul'da geçen yılın şampiyonu CSKA Moskova'ya 84-109 yenildi

G.Saray CSKA'ya mağlup: 84-109
13 Ekim 2016 - 09:00

THY Euroleague'de 2016-17 sezonunun ilk hafta maçında Galatasaray Odeabank İstanbul'da geçen yılın şampiyonu CSKA Moskova'ya 84-109 yenildi.

İlk çeyrekten itibaren etkili bir oyun ortaya koyan ve kolay sayı bulan CSKA Moskova devreyi de 57-45 önde kapattı.

Karşılaşmayı yöneten hakem üçlüsünün verdiği ters kararlar sonucu Galatasaray aleyhine iki kez teknik faul çalındı. Justin Dentmon da diskalifiye edildi.

Hakem kararlarının yarattığı gerilim ortam tribünlerden gelen yabancı maddelerle daha da yukarı tırmandı. Hakemler önce salon terk etti, ardından geri dönerek maça kaldığı yerden devam ettiler.

İkinci yarıda güçlü rakibini yakalamaya çalışan sarı-kırmızılı ekip farkı bir ara 5 sayıya kadar indirdiyse de CSKA'nın dış atışları karşısında çaresiz kaldı.

Karşılaşmayı CSKA Moskova 25 sayı farkla 109-84 kazandı.

Euroleague'deki bu zorlu karşılaşmayı Galatasaraylı futbolcular Semih Kaya, Hamit Altıntop Nigel de Jong ve Lukas Podolski de izledi.

ERGİN ATAMAN: GÜCÜMÜZ YETMEDİ

Karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa konuşan Ergin Ataman'ın açıklamaları şu şekilde:

"İlk çeyrekte ve üçüncü çeyrekte istediğimiz seviyede oynayabildik. Oyuncular yorulunca savunmada çok hatalar yaptık. CSKA Avrupa'nın hücumda en iyi takımı. Her türlü organizasyonu en iyi şekilde yapıyorlar."

"İlk haftada CSKA Moskova'yla oynamak dezavantaj olarak görünse de bence avantaj. Bu mağlubiyeti çok da kafaya takmamamız lazım. Bizden çok daha güçlüler. Gücümüz yetmedi. Ancak Kızılyıldız'ı kesinlikle yenmemiz gerekiyor."

İşte karşılaşmanın istatistikleri..