Aurelien Chedjou Başakşehir'de

Gelecek sezonda iddialı bir kadro oluşturup Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmanın hedefinde olan Başakşehir’den ilk takviye defansa geldi.

Aurelien Chedjou Başakşehir'de
30 Mayıs 2017 - 12:59 - Güncelleme: 30 Mayıs 2017 - 13:08

Uzun süredir görüşme halinde olan taraflar sonunda transfere netlik kazandırdı. Galatasaray’da sözleşmesi Haziran ayında bitecek olan Chedjou, Başakşehir’le söz kesti.

Galatasaray’dan senelik 2.2 milyon euro kazanan tecrübeli stoper, yeni Başakşehir macerasından büyük bir indirime gitti. Takım içi dengeleri bozmamak adına transferde uzlaşmayı bekleyen Başakşehir, sonunda Chedjou’yu ikna etti ve transferde söz kesildi.

Başakşehir 2+1 yıl için Aurelien Chedjou’ya 800 bin euro teklif etti.


ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖNCESİ TAKVİYE

Sezon arasında basın mensuplarıyla yaşadığı olaylar sonrasında kadro dışı kalan Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan’la Başakşehir, ayrılığı kesinleştirdi. Yalçından boşalan koltuğu Bekir, Epureanu ve Egemen üçlüsünün yanına iyi bir takviyeyle güçlendirmeyi hedefleyen yönetim Chedjou isminde sona geldi.

Sezon arasında Attamah’ı defansta oynatan Başakşehir, Abdullah Avcı’nın raporları doğrultusunda transferde imza aşamasına geldi.

Şampiyonlar Ligi mesaisi için çalışmalara erken start verecek olan Başakşehir muhtemel rakipleri CSKA Moskova, Dinamo Kiev, Ajax, Club Brugge ve Viktoria Plzen'den turu kapmaya çalışacak. 

Chedjou bu sezon Galatasaray forması altında 20 maçta 1 gol, 1 asistle takımına katkı sağladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum