Avrupa'daki rakiplerimiz fırtına gibi

Avrupa Kupaları'nda mücadele eden takımlarımız Süper Lig'de haftayı çok zorul maçlarla geçirirken rakiplerinin form durumu da oldukça yükseldi

Avrupa'daki rakiplerimiz fırtına gibi
25 Eylül 2016 - 09:00

Avrupa Kupaları'nda mücadele eden takımlarımız Süper Lig'de haftayı çok zorul maçlarla geçirirken rakiplerinin form durumu da oldukça yükseldi.

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yer alan ve çarşamba günü sahasında Dinamo Kiev'le karşılaşacak olan Beşiktaş ilk maçında Benfica'yla 1-1 berabere kalmıştı. Dinamo Kiev bu hafta deplasmanda Olimpik Donetsk'i 4-0 yenkeyi başardı.

Benfica ise A.Konyaspor'la birlikte UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda yer alan Sporting Braga'yı 3-1 yenerek liderliğini sürdürdü.

Grubun diğer takımı Napoli ise İtalya 1.Ligi Serie A'da Chievo'yu 2-0 mağlup etti. Napoli 6 haftası geride kalan ligde lider Juventus'un 1 puan gerisinde ikinci sırada bulunuyor.

F.Bahçe'nin rakipleri 3'te 3 yaptı

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe'nin rakipleri bu haftasonu oynadıkları karşılaşmaları kazanarak formda olduklarını gösterdiler.

Sarı-lacivertli takımla perşembe günü Kadıköy'de karşılaşacak olan Feyenoord Roda'yı 5-0 yenerken ligde de 7 maçta 7 galibiyetle liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe'nin gruptaki ilk maçında 1-1 berabere kaldığı Zorya Luhansk ise Ukrayna Ligi'nde ikinci sıradaki yerini kordu. Zorya bu hafta kendi sahasında Vorskla Poltova'yı 2-1 mağlup etti.

A Grubu'nun favorisi olan ancak ilk maçında Feyenoord'a 1-0 yenilen Manchester United kendine geldi. Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Manu Rooney'nin yedek beklediği karşılaşmada geçen sezonun şampiyonu Leicester City'yi 4-1 mağlup etmeyi başardı. Manchester United 4-0 önde kapadığı ilk yarıda mükemmel bir futbol oynarken Pogba 2 golle yıldızlaştı.

Gent de kazandı

UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan A.Konyaspor'un perşembe gecesi karşılaşacağı Gent St.Trudien karşısında 2-1 galip geldi. Gent 8 haftası geride kalan Belçika 1.Ligi'nde 15 puan ve averajla 4.sırada bulunuyor.

A.Konyaspor'u Konya'da 1-0 mağlup eden Shaktar Donetsk ise Volyn Lutsk'u 3-0 yenerek yenilgisiz liderliğini sürdürdü. 

Sporting Braga ise Benfica deplasmanında aldığı 3-1'lik yenilgiyle haftanın kaybedeni oldu.

Zürih 2.Lig'de lider

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda ülkemizi temsil eden Osmanlıspor'un perşembe günkü rakibi Zürih ise İsviçre 2.Ligi olan Challenge Lig'de liderliğini sürdürdü. İsviçre ekibi bu hafta sahasında Servette'i 3-0 mağlup etti.

Hafta içinde Real Madrid deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönerek büyük sürpriz yapan Villareal bu hafta Osasuna'yı 3-1 yenerek ligde 4.sıraya tırmandı.

Grubun bir diğer takımı Steaua Bükreş ise kendi sahasında Cluj'a 2-1 yenilmesine karşın liderliğini sürdürdü.

Haber: futboo