Advocaat: v.Persie şu an hazır değil

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dirk Advocaat, Gaziantepspor karşılaşmasının ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

"Maçı hak e

Advocaat: v.Persie şu an hazır değil
25 Eylül 2016 - 09:00

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dirk Advocaat, Gaziantepspor karşılaşmasının ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

"Maçı hak ettik. İlk yarı harika oynadık, çok fazla pozisyon ürettik. Güzel pozisyonlar bulduk ama kaleye sokma beceresini gösteremedik. İlk yarı çok pozitifti. 1-0 devam ettiği sürece her zaman risk vardır. İlk yarıda çok enerji harcadık. Belki bu nedenle tempo konusunda sıkıntı yaşadık. Bazen o son pası gerektiği gibi veremedik. Ama çok pozisyon ürettik. Tek sıkıntı tek golle içeriye girmiş olmamızdı. Her zaman "zor fikstür" sorusunu soruyorsunuz, her maç zordur. Bu iş böyle. Heyecan verici bir karşılaşma bizi bekliyor. Çok iyi bir rakip, 21 maçtır kaybetmiyorlar.  Eğer ilk yarıdaki gibi oynarsak Feyenoord'a zor anlar yaşatırız."

İlk yarı hücumda keyifliydik

Hollandalı çalıştırıcı maç sonrasında basın mensuplarının sorularına ise şu yanıtları verdi:

“İlk yarıda şikayet edeceğimiz bir nokta yok. Hücum futbolumuzu oynadık. Hücumda etkiliydik. Keyif verici futbol oynadık. Atamadığımız ikinci gol ilk yarıdaki tek hatamızdı. Bireysel hatadan dolayı bir gol yedik. Maçın sonlarında bulduğumuz gol sonucu belirledi.

Tam bir Fenerbahçe ekibiyle çalışıyoruz. Scout ekibimizin tamamı Fenerbahçe’nin eski futbolcularından oluşuyor. Rakiplerle ilgili her türlü bilgiyi onlardan alıyoruz. Rakiplerle ilgili her türlü bilgi bize geliyor.

3 maçtan bir puanla ayrıldığımızda da kupaların sezon sonunda kazanıldığını söylemiştim. Bu anlamda hiçbir şey değişmedi. Son iki maçta 6 puan almamız bizim için güzel. Bu konuda fikrim aynı. Ligin yukarısıyla 4 puan fark var ve halen her şey bizim elimizde.

1 puanla ayrıldığımız üç maçın sonunda da biz daha iyi olan taraftık. Biz o üç maçı da kazanma şansına sahiptik. Bu benim fikrim."

Van Persie hazır değil

"Robin van Persie şu anda hazır değil. Fiziksel kondisyonerimiz ile çalışıyor ve daha iyisi için elinden geleni yapıyor.

Eğer biz kazanmaya devam edersek onlarda bize inanmaya başlarlarsa bence taraftarlarımız stadımıza geleceklerdir.

Aatif Chahechouhe şansının geleceği günü beklemesi gerekiyor. Şu an doğru formda değil. Daha iyi olduğuna bize ikna etmeli. Sezon uzun. Herkese şans gelecek. Aatif da bunlardan biri.”