Avrupa Ligi'nde favoriler, sürprizler!

UEFA Avrupa Ligi'nde kupayı kazanma şansları en büyük takımları ve sürpriz yapma şansı olanları değerlendirdik.

Avrupa Ligi'nde favoriler, sürprizler!
18 Şubat 2021 - 13:17
UEFA  Avrupa Ligi'nde bu sezon Sevilla yok. Yani diğer takımların kupayı kazanma şansı doğdu. Biz de kimler favori, kimler sürpriz adayı olabilir diye inceledik.

Bu sezon Avrupa Ligi'nde Şampiyonlar Ligi kalitesinde olan birçok takım yer alıyor. Manchester United, Tottenham, Milan, Arsenal, Napoli gibi...

Büyük takımlar tabii ki favori ancak bazen liglerinde şampiyonluk yarışı verdikleri için Avrupa Ligi'ni arka plana atabiliyorlar. Bu durumu dikkate almak lazım. Tabii kura şansları da önemli olacak. 

Liglerindeki durumları gidişatı belirleyecek

Bize göre kupanın en büyük favorileri Manchester United ve Tottenham, plase ise Milan... MANU ve Tottenham'ı ayırdık çünkü bu iki takımın ligde şampiyonluk şansları Manchester City nedeniyle çok zorlu gözüküyor. Sezonu kupa ile tamamlamak istiyorlarsa Avrupa Ligi'ne ayrı önem verecekler. Jose Mourinho bu kupayı kazanmış bir teknik direktör. Kadroları çok güçlü, zaten Avrupa Ligi değil de Şampiyonlar Ligi kadroları bunlar. Ligdeki durumlarını da göz önüne aldığımızda iki İngiliz takımı ön plana çıkıyor.
Milan da bu sene çok iyi bir performans gösteriyor ama onlar şu an yıllar sonra Serie A'da şampiyon olabilme mücadelesi veriyorlar. Avrupa Ligi'ne ne kadar önem verecekleri soru işrareti. Onlar için Serie A şampiyonluğu daha değerli gibi gözüküyor ve kupada rotasyona gidebilirler. 

Sürpriz yapabilecek çok takım var

Favorileri bir kenara ayırırsak sürpriz adayları daha çok var. Çünkü çoğu takım denk güçte ve en ileriye kadar gidebilecek birçok takım var. İngiltere'den Arsenal ve Leicester, İtalya'dan Roma ve Napoli, Almanya'dan Leverkusen çok ciddi sürpriz adayları. 

Bu takımlar dışında Rangers, Lille ve Salzburg'a da dikkat etmek lazım. Kupada ileriye gitme potansiyelleri var, bu takımları ayrı bir gözle izleyeceğiz. Bakalım bizlerim güvenimizi boşa çıkartacaklar mı...

YORUMLAR

  • 0 Yorum