Avrupa'nın liderleri ve puan farkları

Avrupa'da liderler ve en yakın takipçileri arasındaki puan farklarına bakalım dedik. Burada da zirvede Trabzonspor bizi karşıladı...

Avrupa'nın liderleri ve puan farkları
24 Şubat 2022 - 06:03 - Güncelleme: 24 Şubat 2022 - 06:13
Avrupa'nın büyük liglerinde lider durumdaki olan takımlar ve en yakın takipçileri arasındaki puan farklarını inceledik.

Süper Lig'in lideri Trabzonspor, burada da birinci durumda. Bordo mavililer, en yakın takipçisi Konyaspor'a 14 puan atarak Avrupa'nın 'en farklı' lideri oldu. 63 puanlı Trabzonspor'u en yakından takip eden takım 49 puanlı Konyaspor... 

Trabzonspor 14, PSG 13 

2. sırada ise Fransa'da rakipsiz olan PSG var. PSG, Marsilya'ya 13 puan fark atarak Trabzonspor'un ardından bu alanda 2. sırayı aldı. Belçika'nın sürpriz lideri Royal Union ise Club Brugge'a 9 puan fark atarak liderliğini koruyor. 

Premier League'de lider Manchester City ve 2. sıradaki Liverpool arasındaki puan farkı 6. La Liga, Bundesliga ve Portekiz'de de durum aynı. Hollanda Eredivisie'de ise Ajax, 5 puan farkla liderliğini bırakmıyor. 

En çekişmeli ligler Rusya ve İtalya

Avrupa'nın en çekişmeli ligi ise Rusya Premier ve İtalya Serie A olarak gözüküyor. Rusya'da lider Zenit ile 2. sıradaki Dinamo Moskova arasında sadece 2 puan fark var. İtalya'da ise durum daha karışık. Serie A'da lider Milan'ın 56 puanı, 2. sıradaki Inter'in ve 3. sıradaki Napoli'nin 54 puanı bulunuyor. 2'den daha fazla takımın şampiyonluk mücadelesi verdiği tek lig olarak İtalya ön plana çıkıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum