''Avrupa Süper Ligi futbolu kurtaracak''

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Avrupa Süper Ligi eleştirilerine yanıt verirken, UEFA ve men konusuna da açıklık getirdi.

''Avrupa Süper Ligi futbolu kurtaracak''
20 Nisan 2021 - 10:57
Real Madrid ve Avrupa Süper Ligi'nin başkanı Florentino Perez, büyük tartışmalara yol açan yeni organizasyon hakkında konuştu.

Florentino Perez, Avrupa Süper Ligi'nin futbolu kurtaracağını dile getirirken, organizasyonla ilgili bazı detayları açıklandı.

Avrupa Süper Ligi'nin finansal açıdan çok önemli olduğunu söyleyen Perez ''Büyük kulüpler pandeminin de etkisiyle çok zor bir dönemden geçiyor. Real Madrid sadece son iki yılda 400 milyon euro zarar etti. Avrupa Süper Ligi bize daha fazla büyük maç oynama imkanı tanıyacak ve daha fazla büyük maç da daha fazla gelir elde etmek demek. Şampiyonlar Ligi bunu karşılamaktan çok uzak görünüyor. Şampiyonlar Ligi yerine Süper Lig'i inşa ederek çözüm bulmak zorundaydık. TV gelirlerinden başka gelir olmayınca dünyanın en büyük kulüpleri arasındaki maçları insanlara izletme niyetimiz oldu. Böylelikle daha büyük gelirler elde edilebilir'' dedi.

''Bizi men edemezler, söz konusu olmaz''

UEFA'nın 'men' söylentilerine de değinen Perez ''Bu lig büyük kulüpleri ayakta tutmakla değil, futbolu kurtarmakla alakalı. Futbol taraftarların ilgisini kaybetti. Futbolla daha az ilgilenen yeni nesli kazanmamız gerekiyor. Biz şu anda 15 takımız. Aramıza katılacak 5 takım daha olacak. 5 takım her sezon bu ligde değişmeli olarak oynayacak. Bu lig kendi içinde kapalı bir lig olmayacak. Bizi bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden men edemezler. Yerel liglerden bizleri men edemezler. Futbolcuların milli takımlara alınmaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Bunları net şekilde söylüyorum'' ifadelerini kullandı.

Alman takımlarını ve Paris SG'ye organizasyona kendilerinin davet etmediğini altını çizen Florentino Perez ''PSG'yi şu ana kadar davet etmedik. Alman kulüpleriyle konuşulmadı bile. Şu anda 12 kulübüz ve 15'e çıkmak istiyoruz. PSG ya da Bayern Münih reddederse turnuvanın iptal olacağı iddiaları saçmalıktan başka bir şey değil. Napoli ve Roma gibi kulüpler de önümüzdeki yıllarda bu organizasyonda yer alabilir'' dedi.

''En iyi hakemleri transfer edeceğiz''

Hakem konusuna da açıklık getiren Perez ''Süper Lig'de VAR sistemi, hakemler ve daha birçok konu daha gelişmiş şekilde olacak. En iyileri olacak. Kovulana kadar bu lige başkanlık yapacağım. Futbol taraftarları ve kulüpler kazanacak. Emin olun. En iyi hakemleri transfer edeceğiz'' ifadeleirni kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum