Aykut Kocaman'dan Isla'ya ilginç benzetme

Fenerbahçe Teknik Direktörü Şilili sağbek için, "Ateş gibi bir oyuncu" ifadesini kullandı.

Aykut Kocaman'dan Isla'ya ilginç benzetme
20 Temmuz 2017 - 14:59 - Güncelleme: 20 Temmuz 2017 - 15:20

Fenerbahçe'nin yeni transferi Şilili Mouricio Isla için Aykut Kocaman'dan övgü dolu sözler. Daha önceki dönemden 29 yaşındaki sağbeki tanıyan Aykut Kocaman Şili'nin Almanya ile 2 Temmuz'da Rusya'da oynadığı Konfederasyon Kupası'ndaki performansını gördükten sonra yıldız oyuncu için övgüler yağdırdı.

"Hırssa hırs, zekaysa zeka. Ateş gibi bir oyuncu. Sahada herşeyini ortaya koyuyor. Sadece sağbek olarak değil, sağ ön ve orta sahada da değerlendirebileceğiz" diyerek Isla'yı birkaç pozisyonda oynatabileceğinin sinyallerini verdi.

Sporx'in haberine göre Aykut Kocaman'ın sadece Şili Milli Takımı'ndaki performansıyla değil, geçen sezon Cagliari'deki oyunuyla da Isla'ya tam not verdiği belirtiliyor.

ŞENER KULÜBEYE

Öte yandan Aykut Kocaman dün geceki Monaco maçının ardından Isla ile ilgili sorular üzerine, "Uluslararası arenada 1.sınıf oyunculardan bir tanesi. Bize önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Isla'nın gelişiyle birlikte Dirar'ın sağ önde oynaması ve Şener'in de yedek kulübesinin yolunu tutması kesinleşmiş gibi. Sarı-lacivertli kulübün bir diğer sağbeki Gregory van der Wiel'e ise kulüp aranıyor.

Universidad Catolica takımında futbola başlayan Isla 2007-08 sezonunda Udinese'ye transfer oldu. Başarılı geçen 5 yılın ardından 2102'de Juventus'a imza attı. İtalyan devinin başarılarında çok büyük pay sahibi olan Şilili yıldız bir ara İngiliz Quenns Park Rangers ve Fransa'dan Marsilya'ya kiralandı. 

2016-17 sezonu başında 4 milyon euro bonservis bedeliyle İtalya'da Cagliari'ye transfer olan Isla, Serie A'da 34 maçta 1 gol ve 6 asistle takımına katkı sağladı.

Şili Milli Takımı'yla 90 maça çıkan Isla, 4 gol kaydetti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum