Aykut Kocaman: Galibiyete çok ihtiyacımız vardı

Sezon öncesi oynadığı hazırlık maçlarında gol sıkıntısı yaşayan, Süper Lig'de sezonun açılış maçında da kendi sahasında MKE Ankaragücü ile 0-0 berabere kalan Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman mücadele sonrası basın toplantısında soruları yanıtladı.

Aykut Kocaman: Galibiyete çok ihtiyacımız vardı
19 Ağustos 2019 - 00:09 - Güncelleme: 19 Ağustos 2019 - 00:19

Sezon öncesi oynadığı hazırlık maçlarında gol sıkıntısı yaşayan, Süper Lig'de sezonun açılış maçında da kendi sahasında MKE Ankaragücü ile 0-0 berabere kalan Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman mücadele sonrası basın toplantısında soruları yanıtladı.

Kocaman'ın açıklamaları şöyle:

"6 haftadır hazırlanıyoruz. Geçen sezondan bahsetmem gerekirse kuvvetli bir başlangıç sonrasında 11 haftalık maç kazanamama olumsuzluk serisi sonra biraz daha durumu toparlama ve sezonu iyi denemeyecek bir yerde kapamıştık. İlk üç maçımızın iki tanesini içeride oynayacaktık. Sonraki dört maç milli maç arasından bu bölümleri onun için ayırıyorum. Sonraki dört maçın üçü deplasman bir tanesi de içeride. Özeklikle, seyircimizle olan ilişkiyi, bağı biraz daha yukarıya çıkarmak için güzel bir fırsat olarak gözüküyordu Ankaragücü maçı.

Ankaragücü'nü kutlamam gerekiyor. İki nedenden dolayı. Bir tanesi malum nedenler. Kulağımıza gelen duyumlarımıza göre sıkıntı yaşıyorlar. Transfer yapamadılar yada benzeri durumlar var. Bununla beraber bugün savunma oynattılar, savunma yapmak zorunda kaldılar. Savunmayı futbolun içerisinde kalarak, durumu pis savunma tarafına getirmeden son derece futbola ait doğru bir savunma yapmaya çalıştılar. Bizim işimizi zorlaştırdılar. Kendileri adına doğruydu bu. Hem davranışlarından dolayı hemde durumlarındaki verdikleri tepkiden dolayı tebrik ederim" 

"Bajic, Ömer Ali Şahiner ve Milosevic..."

Çok sayıda pozisyona girdiklerini de belirten Aykut Kocaman, "Ortam son derece uygundu bu anlamda. Oyuncular da bunun farkındaydı. Daha birinci dakikadan itibaren oyunun kontrolünü tamamen elimizde tuttuk. Maçın kazanılması adına her türlü gol girişimini sağdan soldan, ceza sahası içerisinden, dışarısından topu hızlılaştırarak maçın büyük bölümünde kaleye geldik. Fakat zaman zaman bir tanesini direk olmak üzere bizim beceri eksikliğimiz zaman zamanda Korcan başta olmak üzere Ankaragücü savunmasının her topa hamle yapması, blok yapması bunları geçen topları Korcan'ın toplamasıyla istediğimizi elde edemedik. Durumla ilgili puan kaybıyla başlamak geçen seneden kalan izlerden dolayı. Çünkü Konya kamuoyunda kuvvetli bir galibiyetlerle ilgili skora ihtiyacı var. Bununda farkındayım. Bunu da bugün çok istiyorduk. Fakat bunu başaramadık.

Bu oyunun etrafından dönmeyi başarabilirsek biraz daha altı zaman zaman biraz daha üstü zaman zaman özellikle bizi skora getirecek oyuncular olan şu anda hazır olmadıkları çok net görünen Bajic, Ömer Ali Şahiner ve Milosevic'in henüz yüzde 60-70 seviyesinde olması da bugünkü maçın bizim adımıza skora yansıyamaması açısından etkenlerden bir tanesi oldu" diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum