Aykut Kocaman rengini belli etti

Konyaspor’la tarihi başarılar elde eden Aykut Kocaman, yönetime ayrılmak istediğini belirtti. Kocaman’ın rotası Samandıra olarak belirlendi.

Aykut Kocaman rengini belli etti
03 Haziran 2017 - 09:38

2014 yılında katıldığı Konyaspor’da iki sene üst üste Avrupa kupalarına giden, Ziraat Türkiye Kupası’nı Konya’ya getiren Kocaman, “Fenerbahçe’de yarım kalan işlerim var” diyerek rengini belli etti.

Hürriyet’in güçlü kalemi Ahmet Ercanlar’a konuşan Kocaman, şu ifadeleri kullandı:

- Konyaspor’da başarılı bir sezon geçirdiniz. Bunu nasıl başardınız?

“Kolay anlatılabilecek bir şey yok. önce eldeki malzemeye bakmaya çalışıyoruz. Var olan olanaklar neler? Futbolunun gerektirdiği temel şeyleri sağlamaya çalışıyoruz. Her şeyi değiştiren bir grubumuz yok. Önce eldeki olanakları değerlendirip sonra hataları düzelten bir yapımız var. Uzun yıllar görev yaptığım takımlarda hep hataları düzeltmeye, azaltmaya çalıştım. Bunu başardık diyebiliriz. 150 puan topladık geldiğimizden beri. Geçen sene 66 puan topladık. Bu sene ana hedef olarak kupayı belirledik. Bu da lig maçlarında konsantrasyon kaybı yaşamamıza neden oldu. Hata yapmaktan korkmak değil hataları düzeltmek önemli. Başka bir şansınız yok”

- Savunma oynattığınız yönünde eleştiriler var. Ne düşünüyorsunuz?

“Futbol dünyasında savunma ve hücumu birbirinden ayıramazsın. Hiç bir şekilde bir birinden ayrılmıyor. Bu soruya çok da yanıt vermek istemiyorum. Saçma sapan, aptalca, absürt bir şey bana böyle denilmesi

“Barcelona için de, Paris Saint Germain için de geçerli. İyi futbol rakipten en kısa sürede topu almaktan geçer. Hiçbir spor savunmasız olmaz. Obradovic tamamen savunmaya dayalı ve hücumda da aynı dengeyi bu şekilde kuruyor. Savunmada topu kazandığın zaman hücuma çıkabiliyorsunuz. Artık set hücumla çok gol atamıyorsun. Rakipten kapılan toplarla gol atıyorsun. Ben antrenörlüğe başladığımda bile 3. bölgede (hücum) oynamak üzerine kurdum sistemimi”

- Kupa’yı getiren Başakşehir maçını özetler misiniz?

“Bu oyunu yorumlayanların neye baktığımı bilmiyorum ama bu planlan uygulayabilmek önemliydi. Başakşehir öne geçtiği zaman işi çok kolaylaşıyor. Fenerbahçe'ye 2 maçta 4 gol attılar. Topun karşısına da beraber geçiyorlar. Rakibe alan bırakmamak üzerine kumlu bir sistemleri var. Modem anlamda doğrulan yapan bir takım. 120. dakikaya kadar kalecilerinin oyun kurmasına izin vermeyen ve baskı yapan bir takımdık. Dünyada da futbol böyle. Juventus da böyle oynuyor. Tek farkları çok kaliteli oyuncularıyla daha akışkan oynuyorlar”

- Şenol Güneş hakkında?

"Çok net söylüyorum; rakiplerimizin hepsini eze eze yendik. Kimin neyi hak ettiği çok daha net. Onun takımını da 2-0 yendik. Orta sahayı geçemediler. Maçların görüntüleri de ortaya dökülsün. Her maçımızı izlesinler. Beşiktaş'ı da, Galatasaray'ı da, Trabzon'u da eze eze yendik. Ama bizim maçları izlerken Trabzonspor'un da maçlarını izlesinler. Herkes her şeyi görsün"

- Fenerbahçe ile anlaştığınız kamuoyunda yer alıyor. Ne düşünüyorsunuz?

Fenerbahçe’de yarım kalan işlerim var. Onları halletmeye geliyorum. Açıklama Galatasaray maçının ardından olacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum