İşte Enes Ünal'ın rüya 11'i

Manchester City’den 15 milyon Euro bonservis bedeli ile Villarreal’e transfer olan genç yıldız Avrupa futbolunun en iyi 11’ini çıkardı. “İdolüm” dediği o yıldızı da listesinde ilk sırada yazdı.

İşte Enes Ünal'ın rüya 11'i
03 Haziran 2017 - 09:37

Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en büyük genç yeteneklerden Enes Ünal, yeni takımı Villarreal’de sağlık kontrolünden geçti ve formasını giydi. Bursaspor altyapısından yetişen ve 2015-2016 sezonunun başında 3 milyon Euro bonservis bedeliyle Manchester City’ye transfer olan 20 yaşındaki futbolcu, bu sezon kiralık olarak formasını giydiği Hollanda takımı Twente’de harikalar yarattı.

Hollanda ekibi ile 33 resmi maça çıkan ve 19 gol 3 asist yaparken sergilediği futbolla herkesi kendine hayran bırakan Enes Ünal’ın kapısında Avrupa’nın devleri kuyruk olmuştu. Ve son olarak İspanya’nın güçlü ekiplerinden Villarreal hem milli futbolcuyla, hem de kulübü Manchester City ile anlaşarak 15 milyon Euro bonservis bedeliyle genç yıldızı renklerine kattı.

Yoğun geçen sezonun yorgunluğunu atarken bir yandan da yeni hedeflere hazırlanan Enes Ünal, kafasındaki Rüya 11’i açıkladı. İşte Enes’in yorumları ve değerlendirmeleri ile Avrupa’nın en iyi 11’i:

Manuel Neuer (Bayern Münih): Bir kalecinin nasıl oynaması gerektiği hakkındaki tüm yazılı kuralları değiştirdi! Tüm özellikleri üst seviyede. Bir kaleciden çok daha fazlası!

Daniel Alves (Juventus): Belki eski formunun uzağında görülebilir ancak yine de ortalamanın çok üzerinde bir oyuncu. Üst düzey takımsanız ve ana prensibiniz hücum yapmaksa Alves’ten iyisini bulmanız çok zor.

Sergio Ramos (Real Madrid): Yetenekleri tartışılmayacak seviyede! Yerden ve havadan çok etkili, topu oyuna iyi sokuyor ama beni en çok etkileyen özelliği, savaşçı bir karaktere sahip olması. Bu kadar yüksek konsantrasyon, beraberinde kartları da getiriyor ama o kadar da olacak!

Diego Godin (Atletico Madrid): Yine aynı özellik; savaşçılık! Yıllardır inanılmaz seviyelerde savunma oyunu oynamayı başaran Atletico Madrid’in adeta belkemiği. Arka tarafın sigortası ve liderlik vasfıyla da öne çıkıyor.

Marcelo (Real Madrid): Marcelo da Alves’e çok benzer bir oyun yapısına sahip. Bu ikili, gol atmak isteyen takımlar ve bu takımların forvetleri için tartışmasız bulunmaz bir nimet!

Arturo Vidal (Bayern Münih): Yıldızlarla kurulu bir takımın pis işlerini yapacak oyuncunun da diğer arkadaşları kadar yetenekli olması gerekiyor. Vidal’i tam olarak bu seviyede görüyorum. Gerçi bu hücum hattıyla işi çok daha zor olacak ama maç başına 15 km üzeri koşarsa şansımız artar!

Paul Pogba (Manchester United): Hem savunma, hem de hücum yönüyle harika bir oyuncu ve çok daha fazlasını vadediyor. Onun tarzında yaratıcı bir oyuncuyla oynamak her forvet oyuncusu için avantaj.

Yaya Toure (Manchester City): Oyunu harika kontrol edebilen, skora net katkı sağlayan ve fit olduğu zaman müthiş tempo yapabilen üst düzey bir oyuncu. İyi günündeyse forvetlerin geri gelmesine fazla gerek yok. Doğru yerde dursunlar yeter

Lienol Messi (Barcelona): Onun için uzun uzadıya konuşmaya gerek yok. En iyilerle aynı sahayı paylaşmak her futbolcunun hayalidir. Yeteneklerinden faydalanmak ve onlardan bir şeyler öğrenmek… Hal böyle olunca Messi’yi kadroma yazmak kaçınılmaz oluyor!

Zlatan Ibrahimovic (Manchester United): Ibrahimovic, en başından beri benim bu oyundaki idolüm; kendime her zaman örnek aldığım bir futbol markası. Bu açıdan da bir 11 çıkarmam istendiğinde listeye yazdığım ilk isim tabii ki o oldu. İyi ki oynamaya devam ediyor!

Enes Ünal (Villarreal): Böylesine mükemmel 10 oyuncuyu bir araya getirme şansı bana verilmiş madem, 11’inci oyuncu olarak bu takımın hücumunda görev almak eminim muhteşem olurdu, ben de bu fırsatı kaçırmak istemem!
Kaynak: Çağatay Çelik-Fourfourtwo

YORUMLAR

  • 0 Yorum