Aykut Kocaman resmen A.Konyaspor'da

Taraflar arasında 2.5 yıllık anlaşma yapıldığı öğrenilirken Atiker Konyaspor konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Aykut Kocaman resmen A.Konyaspor'da
16 Kasım 2018 - 22:42 - Güncelleme: 17 Kasım 2018 - 00:42

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra sezon başından beri herhangi bir takımda görev almayan Aykut Kocaman daha önce iki ayrı dönemde görev yaptığı Atiker Konyaspor'a geri döndü.

Kocaman'ın yardımcıları Fahruddin Ömeroviç, Turgay Altay, Murat Öztürk ve Alper Aşçı ile birlikte görev yapması bekleniyor.

Taraflar arasında 2.5 yıllık anlaşma yapıldığı öğrenilirken Atiker Konyaspor konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklama şöyle:

Aykut Kocaman kimdir?

5 Nisan 1965'te Sakarya'da dünyaya gelen Aykut Kocaman, 1987-88 sezonunda Sakaryaspor'un Türkiye Kupası'nı kazanan kadrosunda yer almıştı.

1988'de Oğuz, Turhan ve Serdar'la birlikte Sakaryaspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Kocaman sarı-lacivertli kulübün unutulmaz 103 gollü şampiyonluğunda büyük rol oynamış ve 29 golle o sezonu Gol Kralı olarak tamamlamıştı.

1995-96 sezonunda bir kez Fenerbahçe'yle şampiyon olan Aykut Kocaman, Başkan Ali Şen'le yaşadığı tartışmanın sonunda Oğuz Çetin'le birlikte İstanbulspor'a transfer olmuştu.

2003 yılına kadar İstanbulspor forması giyen Aykut Kocaman Spor Toto Süper Lig'de 200, Fenerbahçe formasıyla da 140 gole ulaşmayı başarmıştı.

Sarı-lacivertli formayla 3 kez gol kralı olan Aykut Kocaman 140 golle Süper Lig'de Fenerbahçe adına en çok gol atan futbolcu unvanını hala elinde bulunduruyor.

1 lig, 2 kupa şampiyonluğu var

2003-2004 sezonunda futbolcu-menajer olarak İstanbulspor'da başladığı teknik adamlık kariyerinde sırasıyla; Malatyaspor, Konyaspor, Ankaraspor, Fenerbahçe, Atiker Konyaspor ve tekrar Fenerbahçe'de görev yapan 53 yaşındaki Kocaman'ın 1 Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu, 3 Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu, 1 UEFA Avrupa Ligi yarı finali başarıları bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig'de en çok görev yapan teknik adam unvanını 140 maçla elinde bulunduran Aykut Kocaman aynı zamanda Christoph Daum'la birlikte en çok Avrupa Kupası maçı yöneten teknik adam unvanını da paylaşıyor. (26 maç)

Avrupa'da önemli başarı kazandı

Fenerbahçe'ye 2012-13 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynatarak tarihinin en önemli iki Avrupa Kupası başarısından birini yaşatan 53 yaşındaki teknik adam, Atiker Konyaspor'u da ilk kez Avrupa Kupaları'na taşıyan isim olmuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum