Barça'da neler oluyor? Bir dönemin sonu mu?

La Liga'da hüsran, Bayern karşısında 8-2'lik yenilgi ve Şampiyonlar Ligi'ne veda! Her takım kötü dönemlerden geçer ama dünyanın en iyi oyuncularından biri sizde oynuyor ve isminiz Barcelona ise başarısızlık tüm okları üzerinize çeker. Barcelona'nın bu sene yaşadığı gibi... Peki birkaç sene önce dünyanın en iyi takımı denilen Barça'ya ne oldu?

Barça'da neler oluyor? Bir dönemin sonu mu?
26 Ağustos 2020 - 01:25 - Güncelleme: 26 Ağustos 2020 - 02:52

FUTBOO | Önce La Liga şampiyonluğunu Real Madrid'e kaptırdı, sonra Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih karşısında 8-2'lik tarihi bir yenilgi aldı ve şimdi de hoca değişikliğine gitti. Üstüne Lionel Messi'nin ayrılık iddiaları, taraftarların sokağa çıkıp protesto yapmaları ve yönetimi istifaya davet etmesi... Barcelona'da işler hiç de iyi gitmiyor.

İki senenin ardından şampiyonluk gitsin, çok büyük sorun değil diyebilirsiniz ama bu kadar basit değil. Barcelona, 2014-15 sezonundan beri Şampiyonlar Ligi'ni kazanamıyor. Messi, Camp Nou'da 80 bin taraftara 'Bu sene kupa gelecek!' sözü verdiyse de son iki sezondur Roma ve Liverpool'a tarihi şekilde elenmek çok can sıktı. Taraftar da başkan Josep Maria Bartomeu'ya karşı cephe almış durumda. Anlayacağınız Barcelona'da işler bu aralar pek de iyi değil.
 

Karşınıza Messi'yi almak mı? Yapmayın...

Messi de olsanız, takımınızın her parçası yıldız dolu olsa da teknik direktör önemli. Oyunculara karşı kendinizi dinletmeniz gerekiyor. Klopp veya Guardiola'nın yaptığı gibi... Barcelona'nın son yıllarda teknik direktör eksiği çektiği çok açık. Futbolcularla hoca arasında son yıllarda hep bir tartışma oluyor ve işin sonu 'hoca bana taktı' diyerek müdüre (takım başkanı) şikayet etmekle bitiyor.

Futbol dünyasının en içi boş sözlerinden birisidir: Bu takımı babam da yönetir! İşler öyle yürümüyor maalesef. Barcelona'da bunu bir kez daha gördük. Quique Setien, kendi kafasındaki oyunu oynattırmak istedi ama burası Barcelona, burada futbolcuları karşına alamazsın, hele Messi'yi hiç alamazsın. Sonuçta Setien gitti, zaten 8 golle yeniliyorsanız tabii ki gidersiniz. Bu beklenebilir bir durum. Peki Lionel Messi'nin ayrılmak istemesini bekleyebilir miydiniz?

Ne yaptın Koeman?

Setien gitti, Ronald Koeman geldi. Daha bir hafta geçmeden Koeman'ın ayrılabileceği konuşuluyor. Neden mi? Çünkü ayrılmak isteyen Lionel Messi ile yaptığı toplantıda Arjantinliye ''Bu takımdaki ayrılacıkların sona erdi'' demesi. Bunu genç bir futbolcuya söyleyebilirsiniz ama Messi'nin de Barcelona'da büyük bir söz hakkı var. Bunu inkar edemezsiniz. Messi'nin de bu toplantı sonrası ayrılık kararını yönetime sunduğu belirtiliyor.

Messi giderse ne teknik direktör, ne de başkan kalır 

Şurası çok açık: Messi giderse ne Koeman ne de Bartomeu kalır. Zaten Messi de yeni bir yönetim ve teknik direktörlük koltuğuna da eski takım arkadaşı Xavi'yi istiyor. Bartomeu, işi biraz 'Ben başkanım, sen futbolcu' olayına getiriyor. Olay buraya gelince de taraftarlar sokağa inip protesto edebiliyor işte. Çünkü Barcelona'da Messi, herkesten büyük olarak gözüküyor. Barcelona, Messi, Koeman, Bartomeu dörtgeninde son durum böyle. İlerleyen günler ne getirecek bilinmez ama krizin çok büyük olduğu açık bir şekilde ortada.

Dembele, Coutinho, Griezmann neredesiniz?

Gelelim Barcelona'daki diğer sorunlara... Say say bitmiyor ki! Her sene yaptığı sansasyonel transferlerle dikkat çeken Barcelona, Neymar'dan sonra aradığını bir türlü bulamadı. Önce Dembele, ardından Coutinho'ya toplam 200 milyon eurodan fazla para harcandı. Dembele, sakatlıklardan kurtulamazken Coutinho, bir senenin ardından Bayern'e kiralandı. Üçüncü 100 milyon euronun üzerindeki transfer Antoine Griezmann ise artık yedek kulübesinde oturuyor ve Lionel Messi ile antrenmanda ciddi şekilde kavga ettiği ileri sürülüyor. Zaten Fransız yıldız ile Messi'nin arası ilk günden beri hiç iyi olmadı. Griezmann, kendisini sevdirmek istese de bunda pek başarılı olduğunu söyleyemeyiz. 

 

Takımın yarısı gidebilir! 

Bayern hezimetinin sonuçlarının ağır olacağı zaten tahmin ediliyordu. Öyle de olmuş durumda. İspanyol basını, kadrodaki futbolcuların bir çoğu ile yolların ayrılabileceğini belirtiliyor. Bu futbolcular arasında Luis Suarez, Griezmann, Dembele, Arturo Vidal, Gerard Pique, Ivan Rakitic, Sergi Roberto gibi yıllardır Barça forması giymiş isimler bulunuyor. Suarez için Ajax ve MLS takımlarının ismi geçiyor. Suarez, son olarak ''Yedek olmam gerekiyorsa yaparım ama Barcelona yönetimi benle devam etmek istiyorsa bunu açık bir şekilde yüzüme söylesin, medya aracılığı ile değil'' demişti. Sorun var demiştik değil mi?

Başkan Bartomeu’ya sosyal medyadan sert tepki! Bartomeu: ‘’Bunlar troll!’’

Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu, sosyal medyada troll hesapların dolaştığını ve bu hesapların kendisini eleştirdiğini söylemişti. Bartomeu, sosyal medyadan oldukça sert eleştiriliyor evet ama bu eleştirilerin gerçekten bir 'troll' olduğunu söyleyebilir miyiz? Taraftarların öncelikli tepkilerinden bir tanesi takımın oldukça yaşlı olduğu. Öyle ki 23 yaşındaki Arthur'un 80 milyon euroya satılıp yerine 30 yaşındaki Pjanic'i 60 milyon euroya almak taraftarın sabrını oldukça taşırmıştı.

Kupalara damga vuran şanlı Barcelona kadrosu gerçekten sona mı eriyor? Taraftarların tepkisi pek de boş değil. Takım cidden çok yaşlandı.

Bakalım bir döneme damga vuran Barcelona kadrosunun değişilmez isimleri kaç yaşına girmiş;

Gerrard Pique: 33

Jordi Alba: 31

Sergio Busquets: 31

Ivan Rakitic: 32

Lionel Messi: 33

Luis Suarez: 33

Arturo Vidal: 33

‘’Başkan, Buffon diye bir oyuncu varmış…’’

Takımda genç yıldız olarak söyleyebileceğimiz sadece Ansu Fati ve Frenkie de Jong var. 23 yaşındaki Arthur'un satılmasının ardından Barcelona Başkanı'na ''Başkan, Juventus'ta Buffon diye bir futbolcu varmış, istiyorsan onu alalım'' diye eleştiriler geliyordu. Bazı taraftarlar da kadroda bulunan futbolcuların saçlarını beyaza boyayarak takımlarının yaşlı olduğunu göstermeye çalışıyor. Sayılar yalan söylemez... Barcelona'da bir döneme damga vuran o efsane kadronun mihenk taşları artık yaşlandı. Yerine gelecek isimler de kısıtlı, gelen de gönderiliyor. 

Zor dostum zor!

Teknik direktör sorunları, Messi'nin geleceği, Şampiyonlar Ligi'ndeki tarihi yenilgiler, La Liga'da zirveyi Real Madrid'e kaptırmak, futbolcuların yaşlanması, takım içindeki kavgalar, taraftarların başkana cephe alması... Barcelona'yı zor günler bekliyor.
 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum