Barcelona tarihinin en kötü teknik direktörleri kimler?

Barcelona için yıllardır yapılan ''Bu takımı babam da yönetir'' klişesinin geçersiz olduğunu defalarca gördük. Herkesin bu takımı yönetemediğini kanıtlayan teknik direktörler ile karşınızdayız.

Barcelona tarihinin en kötü teknik direktörleri kimler?
28 Ekim 2021 - 09:11 - Güncelleme: 29 Ekim 2021 - 11:46

FUTBOO | Sezona Lionel Messi'nin ayrılışıyla başlayan Barcelona için işlerin kolay olmayacağı açıktı! Bir de üzerine tartışılan Koeman ile devam etme ısrarı eklenince, Katalan ekibi için işler iyice sarpa sardı. Vallecano karşısında alınan son yenilgi ise Ronald Koeman'ın görevine son verilmesine neden oldu! Aslında bu beklenen bir sondu.

Peki Koeman ile aynı kaderi paylaşan isimler kimler? İşte tüm zamanların en kötü Barcelona teknik direktörlerine bir göz atıyoruz.

Hennes Weisweiler (1975-1976)

İki kez Bundesliga şampiyonu, UEFA Kupası kazanan Borussia Monchengladbach'dan büyük umutlarla geldi. Ancak başta Johan Cruyff olmak üzere çoğu futbolcu ile anlaşamadı. Hatta Cruyff onun için ''Benim birlikte çalışabileceğim bir teknik direktör değil'' yorumunu bile yapmıştı. Alman teknik direktör, futbolcular ile anlaşamayınca kupa kazanamadan bir sezon kalıp ayrıldı.

Laszlo Kubala (1980)

Barcelona'nın unutulmaz futbolcularından Kubala, iki kez Barça'nın teknik direktörü oldu ama ikinci deneyimi, yani 1980'deki faciaydı. Barcelona'da çıktığı 13 maçta 6 mağlubiyet alan Kubala'nın görevine anında son verildi.

Lorenzo Serra Ferrer (2000-2001)

Barcelona'da Luis Figo, ezeli rakip Real Madrid'e giderken teknik direktör de Llorenc Ferrer idi. Figo'nun yerini Overmars ile doldurmaya çalışan Ferrer, hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde başarısız sonuçlar aldı. Barcelona'da 51 maçta 1.75 puan ortalaması yakalayan Ferrer, Osasuna'ya 3-1 yenilip 5. sıraya düştükleri maçın ardından kovuldu. Setien de Osasuna'ya yenilmişti...

Louis van Gaal (2002-2003)

Hollandalı teknik direktörün Barcelona'daki ikinci dönemi tam anlamıyla hüsrandı. Rivaldo'nun sözleşmesi devam etmesine rağmen Brezilyalı yıldızı takımdan gönderen van Gaal, yerine Juan Roman Riquelme'yi transfer etmişti. Tamam iyi, hoş transfer ama asıl yeri 10 numara olan Riquelme'yi kanatta oynatmak nedir? Louis van Gaal, Barcelona'da 30 maçta sadece 6 kez kazanabilmiş ve görevinden alınmadan önce Barcelona, küme düşme hattının sadece 3 puan üzerinde yer alıyordu. Barça taraftarları, artık Camp Nou'da ''Lütfen evine git van Gaal'' pankartları açıyorlardı.

Gerardo Martino (2013-2014)

Barcelona, Pep Guardiola ile her şeyi kazanırken artık kazanacak bir şey kalmamasının ardından Pep Guardiola takımdan ayrılmıştı. Guardiola yerine ise Arjantin'den Gerardo Martino göreve getirilmişti. Getirilme sebebi de Pep'e yakın bir oyun felsefesi olmasıydı. O her şeyi kazanan takım Martino döneminde pek de başarılı olamadı. La Liga'yı kazanamayan, Şampiyonlar Ligi'nde Atletico'ya elenen Barcelona'da tabii ki Arjantinli teknik adamın da ömrü pek uzun sürmedi. 

Quique Setien (2020)

Aslında Quique Setien'i bu listeye sadece Bayern Münih karşısındaki 8-2'lik yenilgi bile almaya yeter. Real Betis'ten geldiğinde herkes çok şaşırmıştı ancak yine de herkes beklemeyi tercih etti. Bir şeyeri değiştirebilecek miydi? Ne yazık ki belki de birçok futbolseverin tahmin ettiği oldu ve Setien bir seneyi bile dolduramadı. La Liga'da şampiyonluğu Real Madrid'e kaptırdılar, iyi futbol adına pek bir şey sahaya koyamadılar ve son olrak da Şampiyonlar Ligi'nde Bayern'e 8-2 mağlup oldular. Belki çok hatırlanmayacak ama Quique Setien bu kadar sürede bu kadar kötü performansıyla Barcelona tarihinin en kötü teknik direktörlerinden biri olarak anılacaktır.

Ronald Koeman

Zor bir dönemde gelmiş olsa da, bir türlü istenen seviyeye ulaşamadı. Gelişi bile tartışmalıyken, üstüne saha içi kötü sonuçlar eklenince Ronald Koeman'ın görev süresi de çok uzun sürmedi. Koeman Barcelona başında 1,96 puan ortalaması yakalarken, 67 maçta 40 galiibyet, 11 beraberlik ve 16 mağlubiyet yaşadı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum