Bu sezon TFF 1. Lig'in dikkat çeken 5 futbolcusu

Büyük çekişmeye sahne olan TFF 1. Lig'de sezon sona ererken en dikkat çeken 5 oyuncuyu değerlendirdik...

Bu sezon TFF 1. Lig'in dikkat çeken 5 futbolcusu
17 Temmuz 2020 - 01:26 - Güncelleme: 17 Temmuz 2020 - 08:06

TFF 1. Lig, bu hafta oynanacak maçların ardından sona eriyor. Çekişmesi, sertliği, golleri ile zaman zaman Süper Lig kadar heyecan veren ligin sonuna gelmişken ligin en çok dikkat çeken 5 oyuncusuna bakalım dedik. Tabii listeye ekleyemediğimiz çok futbolcu oldu ama bizim ilk 5'imiz böyle oluştu;

Marco Paixao

Altay taraftarlarının Marco Paşa diye seslendiği 35 yaşındaki Portekizli forvet, 1. Lig'de üst üste ikinci kez gol kralı oldu. Geçen sezon 29 gol atan Paixao, bu sezon da 21 gol kaydetti. Gol krallığı yarışında en yakın takipçisinin 12 gol golü var. Gol konusunda ligin geri kalanına çok büyük bir fark attı. Büyük tecrübe, bulduğu pozisyonu kolay kolay affetmiyor...

Selim Ilgaz

Şampiyon Hatayspor'un 10 numarası. Fransa'da FC Sochaux altyapısından çıkıp Türkiye'ye gelen Selim, Hatayspor'da zirvesine ulaştı. 25 yaşındaki futbolcu, 6 gol ve 7 asist ile takımının Süper Lig'e çıkmasında önemli pay sahibi oldu.

Ravil Tagir

Bu çocuğa dikkat! Altınordu'dan bir yıldız daha yetişiyor... Kazak asıllı Türk futbolcu, henüz 17 yaşında olmasına rağmen bu sezon 31 maçta forma giydi. Ayrıca ligin en yüksek piyasa değerine sahip futbolcusu. Türkiye genç yaş milli takımlarında da forma giyen Ravil'in geleceği çok parlak, bu sene gösterdi bunu. Zaten FM oynayanlar bilir, Ravil Tagir, oyunda birkaç sene sonra 25 milyon eurolara kadar geliyor. FM diyorsa doğrudur... Zaten Avrupa'nın dev takımlarının scout ekiplerinin futbolcuyu takip ettiği söyleniyor.


Erkan Zengin

Yaş 34 oldu ama performansı azalacağına artıyor! Adana Demirspor'un yıllar sonra Süper Lig özlemine çok yaklaştığı bu sezonda takım kaptanı olan Erkan Zengin, 23 maçta 9 gol ve 14 asist ile oynadı. Maç başı 1 gole doğrudan katkı sağladı. İlerleyen yaşına rağmen kendisine çok iyi bakıyor ve performansı ile bir kez daha dikkatleri üzerine çekti.

Çağlar Şahin Akbaba

Bursaspor'un kalecisi bu sezon yaptığı kritik kurtarışlarla dikkat çekti. 25 yaşındaki kaleci, 9 maçta kalesini gole kapatırken 1.87 boyu ve refleskleri ile dikkat çekiyor. Çağlar'ın adı şimdiden Süper Lig takımları ile anılmaya başladı bile.


YORUMLAR

  • 0 Yorum