Başakşehir evinde kazandı

Süper Lig’in üçüncü hafta maçında evinde Konyaspor’u konuk eden Başakşehir, zorlu maçta rakibini 2-1 mağlup etti.

Başakşehir evinde kazandı
27 Ağustos 2017 - 21:45


Fatih Terim Stadyumu’nda konuk ettiği Konyaspor’u Edin Visca ve Mahmut Tekdemir’in attığı gollerle 2-1 mağlup eden Başakşehir, puanını altıya yükseltti. Konyaspor’un tek golü Neja Skubic’ten geldi.

Golsüz devre

Süper Lig’in üçüncü haftasında Başakşehir, sahasında konuk ettiği Konyaspor’a karşı maça iyi başlayan taraf oldu. İlk dakikalardan itibaren rakip yarı sahada topla oynamaya başlayan ev sahibi, pozisyonlar bulmaya başladı. Golcüleri Emmanuel Adebayor ve Elia ile rakip kalede etkili olan turuncu-lacivertliler, yakaladıkları fırsatları gole çeviremedi. Konuk Konyaspor ise ilk devre boyunca genellikle savunmada kalarak, rakibinin savunmada boşluklar vermesini bekledi. Mustafa Reşit Akçay’ın ekibi zaman zaman kontra ataklar bulsalar da net pozisyonlara giremediler. Maçın ilk 45 dakikalık bölümü 0-0’lık beraberlikle sonuçlandı.

Visca perdeyi açtı

Maçın ikinci devresine de daha iyi başlayan taraf ev sahibi Başakşehir oldu. Zaman zaman topla oynama yüzdesini yüzde 80’lere kadar çıkaran Abdullah Avcı’nın ekibi, rakibine isabetli şut imkanı tanımadan maçı domine etmeye başladı. 50.dakikada Adebayor’a gelen topa ters dokunan Ali Turan’ın pozisyonu direkte patladı. 58.dakikada sahneye çıkan Edin Visca, Adebayor’un asistini gole çevirdi ve takımını Konyaspor karşısında 1-0 öne geçirdi. 

Kazanmayı bildiler

Golden sonra temposu düşen maçta oyun üstünlüğünü hemen hemen dakikada elinden bırakmayan Başakşehir, ikinci golünü 82.dakikada buldu. Emre Belözoğlu’nun pasında topu ağlara gönderen Mahmut Tekdemir, takımını 2-0 öne geçirdi.

Son anları büyük heyecana sahne olan maçta Konyaspor, 88.dakikada Nejat Skubic ile farkı bire indirse de Başakşehir’e 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Konyaspor'da Ali Turan 90.dakikada kırmızı kart gördü.

Ev sahibi ekip bu maçla birlikte puanını altıya çıkartırken, Konyaspor ise 3 puanda kaldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum