Dilmen: Kocaman ve takım nefes aldı

Fenerbahçe’nin, 9 kişi kalan rakibi Gençlerbirliği’ni deplasmanda 2-1 mağlup ettiği maç sonrası NTV Spor’da yorumlarda bulunan Rıdvan Dilmen, bu galibiyetin sarı-lacivertli takıma ve Aykut Kocaman'a nefes alma şansı yarattığını söyledi.

Dilmen: Kocaman ve takım nefes aldı
27 Ağustos 2017 - 22:38 - Güncelleme: 28 Ağustos 2017 - 00:05

Usta spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’in, Fenerbahçe’nin 2-1 galip geldiği karşılaşma sonrası NTV Spor’daki yorumları şöyle:

 “Fenerbahçe’nin kaybetmeye tahammülü yoktu. Deplasmanda olmak, bu maç için avantajdı. Zaten bunu son dakikalarda gördük. Gençlerbirliği 9 kişi kaldı. Çok stres dolu bir maçtı. 2-1’e razı bir görüntü vardı. Oyuncuların eli ayağı titriyordu. Şartlar da maçın bir bölümünde Fenerbahçe’nin lehine gitti”

“KOCAMAN NEFESLENDİ”

“Gençlerbirliği’nde kartlar vardı. Lige dönmek için bir fırsat geldi. Fenerbahçe 5 puanı yakaladı. Oyuncular ve teknik direktör Aykut Kocaman nefeslendi. Bugünkü 3 puan bir sonraki maçta 5-10 bin taraftar fark ettirir. Kötü oynayıp da kazanacağız maçlar olacaktır. Rakibin 10 kişi kalması maçın en önemli anlarından biriydi”

“TOP ARTIK OZAN’DA”

“Fatih Terim’in milli maçlarda en çok oynattığı isimlerden biri Ozan Tufan’dı. Fenerbahçe taraftarının Ozan’a karşı bir tavrı var. Genç yaşta geldi. Özel hayatınıza dikkat etmeniz gerekir. Özellikle takım gidiyorken dikkat etmek şart. Ozan’ın 2 tane isabetsiz pası göze batar. Valbuena’nın top kayıpları batmaz. Psikolojik faktörler de çok önemli.  Gol attı ve kendine gelecektir. Ozan’ın o kiloları gidecek. Hoca şans veriyor. Fenerbahçe taraftarları da birkaç maç şans versin. Fenerbahçe seyircisi bir el uzatırsa verim alınabilir. Onun gol atması önemli. Ozan idman yoksa yarın yine de çalışmalı. Top artık Ozan’da”

“GALİBİYET ALDATMAMALI”

Beşiktaş maçlarında hız var. Mesela Galatasaray taraftarları da hızlı bir oyun görüyor. Onun için tribüne gidiyor. Bu galibiyet aldatmamalı. Kötü oynayıp da kazanması gereken maçlardan birini kazandı Fenerbahçe. Gençlerbirliği de kırmızı kartlar gördü. Bu maçı bir kayıp olarak görmemeleri lazım.

"ÇOK ÇALIŞMALILAR"

"İki haftalık arada Aykut Kocaman’ın yapması gerekenler neler, öncelikle transfer. Sonra istatistiksel olarak ben ne yaptım?  Fenerbahçe’de duran top kullanan oyuncu yakalandı. Vuran da var. Ama akan oyunda ne olacak? Galatasaray ve Beşiktaş atıyor. Ekstraları da var. Duran top %30 civarında ise iyi. Ozan’ın sevdiğim bir karakteri var. Gol attığı için söylemiyorum. Top geldiğinde panik  yapabilirdi. Bazen öyle pozisyonlarda tecrübeli oyuncular da kötü vurabilir. Fenerbahçe’de oynamayı hak ediyor ama çalışması lazım. Çok çalışmalı. Orada sakin kalmak kolay değil"

"YÜZLERİN YENİLENMESİ LAZIM"

"Fenerbahçe hızlı bir takım değil. 4 çarpı 100 bayrak yarışına girse sonuncu olur. Ağır oyuncular var. O zaman topu hızlı oynamanız lazım. Yıldız oyuncular ya topla ya da topsuz hızlıdır. Mesela ; Babel hızlı bir oyuncudur. Gomis’in çabukluğu iyidir. Ağır, yaşlı, hınbıl bir takımsanız hızlı oynamak zorundasınız. Bu takım kötü bir takım değil. Galatasaray ve Beşiktaş daha iyi kadrolara sahipler. Fenerbahçe’de sorumluluk almak pek kolay görünmüyor. Avrupa’dan elenmiş, kriter falan da kalmamış. Aykut Kocaman’ın ciddi risk alıp doğru hamleler yapması lazım. Fenerbahçe’de yüzlerin yenilenmesi lazım. Ama doğru oyuncularla bu gerekiyor"

"ORTA SAHA ÇOK ÖNEMLİ"

"Tüm teknik direktörlere saygı duyarım ama 10 kişi kalmış bir takıma karşı çift ön libero ile oynamam. Hoca, santrfor çıkarıyor santrfor alıyor. Hangi bölgeden çıkarırsa oradan alıyor. Sistemine bağlı şekilde gidiyor. Demek ki, taktiksel riskler alan bir teknik adam değil. Mehmet Ekici de uzun süre oynamadı. Bir sakatlanıyor, bir dönüyor. Duran top ustası ama daha iyisi var. Ozan’ı morallendirmek için bir de orta sahanın düzgün olması gerek. Barcelona’nın orta sahası düştü, çöktüler. Real Madrid ise oyunun her iyi yönünü oyuncularla oynuyor. Böyle oyuncuların olması kolay değil. Orta sahaları çok önemsiyorum".


 Dilmen’in 1-1 biten karşılaşmanın devre arasında yaptığı yorumlar ise şöyleydi:

“Gençlerbirliği alan savunması yapıp çok çabuk kontratağa çıkıyor. Skrtel kontrolsüz girdiği için bence pozisyon faul. Hasan Ali'ye gösterilen kart da kırmızı kart da doğru”

“HAKEM ÜMİT VAAT EDİYOR”

“Hakem üç kararında da doğruydu. Skrtel orda faul yapmaya gitmedi ama kontrolsüz hareket etti. Kasıtlı bir olay olmadığı için sarı kart gösterdi. Ümit Öztürk ümit vaat eden hakemlerden bir tanesi”

“AATIF GİRMELİ”

“Fenerbahçe şu andaki puan durumuna göre liderin 6 puan gerisinde. Risk almalı. Riski nasıl almalı, iki ihtimal var. Ozan'ı çıkarıp Aatif'ı sokabilir. Skrtel'i çıkarıp Mehmet Topal'ı stopere alabilir. Aykut Kocaman antrenörlük değil, ikinci yarıda teknik direktörlük yapmalı”

“Soldado uzun yıllardır önemli liglerde oynuyor. Fenerbahçe’de koşucu santrfor olmuyor zaten. Sırtı dönük iyi oynayan bir oyuncuyla karşılaştık. 45 dakika itibarıyla olumlu iz bıraktı”

“GIULIANO DELİCİ”

“Giuliano top rakipteyken kazanmıyor. Tamamen forvete yakın ve yay çıvarında çabuk bir oyuncu yaratıcı ve delici”

“Fenerbahçe 11-e 10 giden maçın ikinci yarısında durumu lehine çeviremezse çok malzeme verir”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum